Jacksona ubio osobni ljekar?
0

Anestetik za spavanje izazvao zatajenje srca pjevača

Sarajevo-x.com
Dr. Conrad Murray
Dr. Conrad Murray
Osobni ljekar Michaela Jacksona, dr. Conrad Murray, prepisao mu je vrlo snažan anestetik da mu pomogne da zaspi i nadležni za istragu vjeruju da je upravo ovaj lijek odgovoran za smrt američke pop-zvijezde. Ovo je potvrdio za Associated Press policijski dužnosnik, koji je morao ostati anoniman zbog toga što istraga još uvijek traje.

Dodao je da je Jackson redovno uzimao propofol kako bi spavao, oslanjajući se na ovaj lijek kao na alarm, što je praksa daleko izvan propisane namjene ovog lijeka.

Iako se toksikološki nalazi još očekuju, istražitelji zasad smatraju da je propofol izazvao zatajenje srca kod Jacksona, rekao je policajac uključen u istragu.

Dr. Murray je naveden kao subjekt istrage za ubistvo, a vlasti su prošle sedmice pretražile njegovu ordinaciju i skladište u Houstonu, Texas.

Izvor AP-a je ovom prilikom otkrio i nekoliko informacija o tome u kakvom su stanju zatekli iznajmljenu vilu u kojoj je Jackson živio, opisavši da je soba u kojoj je zvijezda spavala bila puna boca s oksigenom, dok je druga njegova spavaća soba bila zatrpana odjećom i porukama koje su bile okačene na zid, a na jednoj je pisalo: "Djeca su slatka i nevina".