magazin
1

Sarajevo Salsa Congress od 19. do 22. januara

Sarajevo-x.com
Sarajevo Salsa Congress svake godine pruža nezaboravan plesni spektakl. Iako relativno mlad festival, Sarajevo Salsa Congress već zauzima respektabilno mjesto među festivalima, kako u regiji, tako i u Evropi. Ove godine se Sarajevo Salsa Congress održava od 19. do 22. januara.

Za sve masovniju populaciju zaljubljenika u ples i salsu, Sarajevo postaje obavezna destinacija sa zagarantovanom dobrom zabavom. Svake godine broj se povećava, a ove godine se očekuje posjeta oko 1000 plesača salse i tanga, hip-hop plesača i ostalih zaljubljenika u ples iz Italije, Kube, Gvatelame, Njemačke, Norveške, Engleske, Poljske, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine ...

U četiri dana trajanja festivala, najeminentnija imena iz svijeta salse, tanga, hip-hopa, reggetona, bachate i zumbe održat će oko 60 radionica, gdje će svi polaznici, od početnika do profesionalaca, dobiti nova neprocjenjiva iskustva i znanja. Jedan od najpoznatijih instruktora je plesač i pjevač Seo Fernandez koji će održati plesni nastup i koncert 21. januara u kongresnoj dvorani hotela Haliday Inn na Gala Salsa Showu.

Program:

  1. januara - Preopening party u diskoteci Mayers
  2. januara - Opening gala show – Coloseum Club
  3. januara - Gala salsa show – Holiday Inn
  4. januara - Closing party – Cinemas Club
Mjesto održavanja radionica je hotel Holiday inn. Dođite i osjetite duh Sarajevo Salsa Congressa. Za više informacija posjetite www.sarajevosalsa.com.
Vezani članci