Komentari (218)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako je prelijepaa
@Snowgirl Samo u Islamu je spas.
@Snowgirl MashaAllah
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
džaba su posrbice rušile i palile, mi ćemo uvijek iznova praviti i biti tu
U katoličkoj crkvi kršten, a po vlastitom izboru sam ateist koji se nada da je ovo početak obnove međuljudskih odnosa. Svi rušitelji trebali bi se naći iza rešetaka. Trebale bi se obnoviti sve potpuno uništene hiže crkve bosanske, džamije, katolički, pravoslavni i židovski sakralni objekti, a u isto vrijeme ograničiti gradnju novih betonskih bogomolja.
Prelijepa. Volim ovaj starinski otomanski stil a ne ove sad sto prave staklene, limene, kockaste ..
Bando bradatih spodoba - gledajte šta ste srušili. Krmad jedna glupa.
Prešarena, brate, prešarena! Staru Aladžu au gizdali od Boga nadahnuti umjetnici, a ovi ... Mislim da nisu.
-Neandertalci i seljaci koji su srusili Stari most,Ferhadiju,Aladžu, Pravoslavnu crkvu u Mostaru i sve ostale bogomolje i historijski znacajne gradjevine sada seru u pelene u zatvoru a nasa zajednicka lijepa BiH postoji i njene predivne stare dzamije crkve mostovi itd to je dokaz da zlo i debilizam samo vode u propast.
Objekat sagrađen za potrebe otomanskih invazora i okupatora. Oni koji su ga proglasili svojom "kulturnom baštinom" odbijaju da ih se zove poturicama. Imaju turska imena, hrvatska ili srpska prezimena, grade džamije a mašu ljiljanima. Kralj Tvrtko se u grobu okreće.
ljepotica
Mašallah
gdje je bila bogomolja, a maloumnici sa bilo koje strane je srusili, tu treba da bude jos veca nego je bila prije...gdje nikad nije bila bogomolja, a ljudi je sad grade na ustrb skole,vrtica,firme,industrije, to je velika sramota...btw. Aladza prelijepa, kamo srece da je jos 20 metara veca u inat dusmanima...bosanski hrvat
@mehintos Dzamije se ne grade u inad dusmanima, nego u ime Boga!
Divno,samo me interesuje,zasto je IZ isti dan dopustila da bude otvaranje dzamije i blagajske dervise
Sta tu ima tako začudno.Mevlud na Buni se tradicionalno odrzava na taj datum godinama.
Lijepa jeste, nema šta.U svakom slučaju, po meni, rušenje ovakvih objekata spada u ratne zločine, sa bilo koje strane.. Ali, moram da naglasim, da je ovo naslijeđe, okupatora naše zemlje, a ne našeg naroda.
@Stolac I Austro-Ugarska monarhija je bila okupator. p atreba li porusiti pola Bosne? Opcine, bolnice i zgrade iz A-U perioda? Svasta!
@Stolac glup si i zatucan
Lijepo izgradzeno
Predivna!
Nek je SA srecom