magazin
21

Pogledajte 10 najboljih reklama na ovogodišnjem Super Bowlu

Klix.ba
Za mnoge gledatelje finala američkog nogometa, Super Bowla, sinoćnja utakmica između Denver Broncosa i Seattle Seahawksa je bila samo nešto što se događa između pauza u reklamama.

Upravo su ovi oglasi nešto što se na TV-u "mora" gledati svake godine kada se igra Super Bowl. Tako je i prije početnog udarca publika bila oduševljena, naravno, reklamama. Standarde je ove godine postavio Budweiser sa svojom reklamom "Puppy Love", a koja prikazuje prijateljstvo između legendarnog konja Clydesdale i neodoljivog 10 sedmica starog šteneta. Veliku pažnju privukle su i reklame američkog brenda Cheerios te Coca Cole.

Naravno, reklame koje se emituju tokom Super Bowla ne bi bile to što jesu bez kontroverzi. Izuzetak nije bilo ni ovogodišnje finale. Tako je reklama koju je glumica Scarlett Johansson snimila za sok zabranjena, jer je glumica u njoj kazala "Ovo je zdravije za mene i za vas, izvinite Pepsi i Coca Cola". To je bilo nedopustivo jer su upravo Pepsi i Coca Cola glavni sponzori Super Bowla.

I dok se očekivalo kako će firma SodaStream to iskoristiti nadajući se da će zabrana na Super Bowlu dovesti kasnije do velikog uspjeha, ipak su se odlučili izmijeniti reklamu kako bi je publika vidjela tokom SuperBowla, pišu američki mediji.

U nastavku pogledajte 10 najboljih ovogodišnjih reklama na Super Bowlu.

Budweiserova reklama "Puppy Love"

Smiješna reklama za grčki jogurt

Reklama za Toyotu Highlander sa Muppetsima

Reklama za pivo Bud sa Arnoldom Schwarzeneggerom

Reklama za novi i najbrži model Jaguara

Reklama za doručak sa Cheeriosom

Reklama za lanac prodavnica automobila Carmax

Reklama za kameru GoPro kojom je snimljen skok sa ruba svemira

Reklama sa Ellen DeGeneres za Beats Music

Reklama automobilskog proizvođača Kia