DKF i RSG najavljuju
0

FOTO / Pet sedmica karnevala u Dubrovniku

Sarajevo-x.com
Od 4. februara do 6. marta u Dubrovniku će biti održan Karneval Fest 2011, međunarodna zabavno-kulturna manifestacija u trajanju od pet sedmica, koja povezuje regionalne karnevalske gradove, unosi boje i veselje u dubrovačku zimu te oživljava stoljetno kulturno i tradicijsko karnevalsko nasljeđe Dubrovnika.

Karneval su medijima danas predstavili Udruga Dubrovnik Fest (DKF) i medijski partner za BiH, RSG radio.

U karnevalskoj zabavi ove godine učestvuje šest država regiona (Hrvatska, BiH, Slovenija, Crna Gora, Makedonija i Albanija), sa 18 karnevalskih gradova, a 16 pjesama predstavit će se drugom velikom finalu 5. marta 2011. godine u Dubrovniku.

U sklopu muzičkog programa Dubrovnik karneval festa nastupit će mnoštvo izvođača koji će se takmičiti s još neizvođenim muzičkim numerama, a najbolje očekuju vrijedne nagrade. Takmičarske muzičke večeri upotpunit će nastupi već etabliranih zvijezda sa svojim popularnim repertoarom. Prava poslastica muzičkog programa bit će i premijera operete mix u izvođenju Dubrovačkog simfonijskog orkestra i hrvatskih opernih zvijezda.

Maškarane grupe priredit će posjetiteljima mnogo smijeha i veselja svojim duhovitim nastupima i originalnim kostimima. Građani i posjetitelji će se družiti na Brsaljama, Stradunu, ispred crkve sv. Vlaha, u Arsenalu, te tvrđavi Revelin, a raskošni renesansni kostimi moći će se iznajmiti po pristupačnim uslovima.