|

FOTO
/
Pet sedmica karnevala u Dubrovniku

Pet sedmica karnevala u Dubrovniku
0
S
Sarajevo-x.com
6.1.2011. u 16:54
0
komentara
0

dijeljenja
Pet sedmica karnevala u Dubrovniku
Od 4. februara do 6. marta u Dubrovniku će biti održan Karneval Fest 2011, međunarodna zabavno-kulturna manifestacija u trajanju od pet sedmica, koja povezuje regionalne karnevalske gradove, unosi boje i veselje u dubrovačku zimu te oživljava stoljetno kulturno i tradicijsko karnevalsko nasljeđe Dubrovnika.
Karneval su medijima danas predstavili Udruga Dubrovnik Fest (DKF) i medijski partner za BiH, RSG radio.

U karnevalskoj zabavi ove godine učestvuje šest država regiona (Hrvatska, BiH, Slovenija, Crna Gora, Makedonija i Albanija), sa 18 karnevalskih gradova, a 16 pjesama predstavit će se drugom velikom finalu 5. marta 2011. godine u Dubrovniku.


U sklopu muzičkog programa Dubrovnik karneval festa nastupit će mnoštvo izvođača koji će se takmičiti s još neizvođenim muzičkim numerama, a najbolje očekuju vrijedne nagrade. Takmičarske muzičke večeri upotpunit će nastupi već etabliranih zvijezda sa svojim popularnim repertoarom. Prava poslastica muzičkog programa bit će i premijera operete mix u izvođenju Dubrovačkog simfonijskog orkestra i hrvatskih opernih zvijezda.

Maškarane grupe priredit će posjetiteljima mnogo smijeha i veselja svojim duhovitim nastupima i originalnim kostimima. Građani i posjetitelji će se družiti na Brsaljama, Stradunu, ispred crkve sv. Vlaha, u Arsenalu, te tvrđavi Revelin, a raskošni renesansni kostimi moći će se iznajmiti po pristupačnim uslovima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.