magazin
17

Njih su slava, novac, narkotici i alkohol koštali života

Klix.ba
Smrt glumca Philipa Seymoura Hoffmana je potresla svijet. Međutim, on je otišao sa ovog svijeta kao i prilično veliki broj njegovih kolega te drugih umjetnika. Alkohol, narkotici i život sto na sat su nešto što je nažalost prisutno u tim krugovima i što je mnoge koštalo života.

Seymour je jučer pronađen mrtav u svom stanu na Manhattanu s iglom koja mu je virila iz ruke, a oko njega su pronađeni prazni paketići od heroina. "Prilično je jasno da se predozirao", kazao je za The New York Times policijski službenik.

Hoffman je u nekim intervjuima koje je davao američkim medijima otvoreno govorio o svojim problemima s narkoticima i alkoholom. Išao je na odvikavanje nekoliko puta, ali nije uspio.

On nažalost nije jedina holividska zvijezda koja je okončala život pretjeranom upotrebom droga i lijekova. Jedan od onih koje su narkotici odveli ili bar pripomogli da ode u smrt je i Kurt Cobain, pjevač jedne od najpopularnijih rock grupa devedesetih. Frontmen Nirvane se dugo borio sa ovisnošću, a onda je 8. aprila 1994. godine pronađen u svom domu u Seattleu gdje se ubio pištoljem. Njegova supruga Courtney Love je kazala nakon toga medijima da je on imao suicidalno ponašanje te da se borio s drogama, ali nije pobijedio u toj borbi. Osim toga i on sam je govorio više puta da je ovisnik, a u jednom intervjuu iz 1991. godine je kazao: "Heroin je nešto što me sprječava u tome da ovog momenta sebi raznesem glavu".

Još jedna muzička zvijezda koja je imala probleme s alkoholom, heroinom i ostalim supstancama je pjevačica Amy Winehouse. U dobi od 27 godina preminula je u svom stanu u julu 2012. godine u Londonu. Noć prije je gledala svoje spotove na YouTubeu i pila alkohol, sljedećeg jutra se nije probudila.

Glumica Judy Garland je umrla kada joj je bilo 47 godina. Najpoznatija je po filmu "Čarobnjak iz Oza", ali nažalost i po životu prepunom alkohola, droga i nasilnih ljubavnih veza. Udavala se pet puta i živjela vrlo nesretnim životom. Pronađena je mrtva nakon što se predozirala tabletama.

Whitney Houston, žena koja je bila vlasnica jednog od najboljih glasova ikada, preminula je u februaru 2012. godine. Pronađena je u kupatilu hotelske sobe. Njenoj smrti su doprinijele razne droge, među njima i kokain zbog kojeg su joj oboljeli krvni sudovi i srce. Utvrđeno je da je u momentu smrti u njenom organizmu bilo nekoliko različitih narkotika.

Michael Hutchence, frontmen benda INXS, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Sidneju. Imao je 37 godina kada je počinio samoubistvo tako što se predozirao kombinacijom alkohola i narkotika, a nakon svađe s majkom njegovog djeteta Paulom Yates. Tragično je i to da je i Yates tri godine kasnije preminula uslijed predoziranja heroinom.

Elvis Presley, kralj rock and rolla, životom je platio razuzdane provode i uživanje u narkoticima i alkoholu. Umro je nakon što je pao u duboku komu uslijed prevelike količine narkotika. Ljekari mu nisu uspjeli spasiti život. Prije smrti na nekoliko mjeseci je imao i srčani udar.

Heath Ledger je imao samo 28 godina i snimao je "The Dark Knight" kada je popio previše tableta u svom domu. Kako su mediji kasnije pisali, Ledger je nakon tumačenja uloge Jokera u filmu "Batman" imao problem da se "odvoji" od uloge. Kućna pomoćnica ga je pronašla mrtvog u stanu, a predozirao se tabletama za spavanje, koje je dobio na recept.

River Phoenix je još jedan koji je pronađen mrtav nakon što se predozirao kokainom i heroinom. Pronađen je u toaletu noćnog kluba Viper Room u Hollywoodu. Glumac je imao 23 godine kada je umro.

Tabletama se predozirao i Michael Jackson, legendarni kralj popa. Godinama je patio od bolova, zbog čega je pio tablete, a onda ih je 25. juna 2009. jednostavno popio previše i to ga je koštalo života.

Ovo su samo neki od onih koje su alkohol, heroin, kokain i ostale droge i tablete odnijele sa ovog svijeta.