Top 10
0

Najveći povratci svjetskih zvijezda

Sarajevo-x.com
Michael Jackson, Britney Spears, Whitney Houston i mnogi drugi su se u prošloj decenij vratili na velika vrata. Američka javnost obožava priče o povratcima, pogotovo poznatih ličnosti. Tokom prošle dekade neki od njih su iz totalne anonimnosti došli do nominacija za Oskara, dok su drugi imali uspone i padove da bi opet na kraju bili na vrhu.

Mickey Rourke je počeo svoju glumačku karijeru 1980-tih godina, da bi 90-tih godina njegova bokserska karijera propala. S filmom "The Wrestler" vratio se na tron. Za ovu ulogu dobio je Zlatni globus i bio nominovan za Oskara u kategoriji za najboljeg glumca.

Robert Downey Jr. je mogao da bude još samo jedna u nizu holivudskih tragedija, što nije bio slučaj. Nakon dugogodišnje borbe s heroinom, kokainom i hapšenjima, njegovo pojavljivanje u seriji Ally McBeal 2000. godine mnogi su doživjeli kao odličan povratak. Ali hapšenja u 2000. i 2001. zamalo su otpisala ovog nekad velikog američkog ljubimca. Njegova karijera je poslije dugotrajne terapije odvikavanja ponovo krenula uzlaznom putanjom. Njegovo zadnje ostvarenje je film "Sherlock Holmes".

Tom Cruise je 2006. godine bio proglašen najutjecajnijom poznatom ličnošću u izboru magazina Forbes. Ipak, preveliko eksponiranje veze i ljubavi s glumicom Katie Holmes, kao i pripadnosti scijentološkoj crkvi, znatno su utjecali na njegovu popularnost u javnosti. Tokom 2008. pokušao je da ispravi svoje greške, što je javnost prepoznala i prihvatila ga.

Mariah Carey je početkom zadnje decenije doživjela nervni slom i trebalo joj je dugo vremena da se vrati na put stare slave. Albumima E=MC2 i "Memoirs of an Imperfect Angel" vratila se na muzičku scenu.

Ellen DeGeneres, poznata komičarka koja je glumila u seriji "Ellen", nakon što je propao ovaj projekat, bila je slomljena. Ali ti dani su daleko iza nje, nakon što je pokrenut projekat "The Ellen DeGeneres Show" kojim je vratila staru slavu i popularnost.

Britney Spears, američka pop zvijezda je 2002. godine bila na vrhuncu slave. Brak s Kevinom Federlineom u 2006. godini će značiti njenu propast jer je doživjela brojne neugodonosti, od gubitka skrbništva nad djecom, konzumiranja droge do nervnih slomova. S albumom "Circus" 2009. vratila se na vrhove muzičkih top lista.

Pokojni Michael Jackson je imao turbulentnu deceniju, s obzirom da se morao suočiti s optužbama za pedofiliju, kojih je konačno oslobđen 2005. godine. U 2008. je najavio povratničku turnej,u ali smrt ga je spriječila da to i ostvari. Dokumentarac o Michaelu "This Is It" postigao je veliku popularnost.

Jennifer Hudson je 2004. godine na "Američkom idolu" izbačena nakon sedmog nastupa zahvaljujući Simonu Cowellu, aAli se 2006. vratila na velika vrata, nakon nastupa u filmu "Dreamgirls" gdje je dobila Oskara za najbolju sporednu glumicu.

Whitney Houston se 2000. suočila se optužbama za posjedovanje marihuane. Iako su optužbe bile odbačene, kružile su glasine da koristi različite droge. Nakon sedam godina takvog života razvela se od Bobbyja Browna te izbacila novi album koji je postigao značajan uspjeh.

Alec Baldwin je otprilike prije deset godina doživio profesionalni, ali i privatni poraz, kad se razveo od Kim Basinger. Dugo je patio od depresije, te bio sklon razmišljanju o samoubistvu. Međutim, u 2006. godini je počeo glumiti u seriji "30 Rock" koja mu je donijela brojne nagrade.