New York
0

Hospitaliziran glumac Alec Baldwin

Sarajevo-x.com
Glumac Alec Baldwin, zvijezda trenutno prepoznatljiva po ulozi u seriji "30 Rock" američke mreže NBC, hospitaliziran je danas nakon što je njegova kćerka pozvala hitnu pomoć. Tokom poziva ona je dojavila da njen otac prijeti da će progutati pilule poslije svađe koju su njih dvoje imali, izjavio je jedan zvaničnik AP-u.

Baldwinova kćerka je 911 pozvala iz njihovog doma u Central Park Westu, otkrio je zvaničnik koji je želio ostati anoniman, dodavši i sljedeće:

"Ovo je bilo nerazumijevanje od strane jedne osobe. Alec je brzo otpušten iz bolnice. On je sasvim dobro i odmah se vraća na posao", kazao je Baldwinov glasnogovornik Matthew Hiltzik.

Od 2008. traje prava sapunica oko odnosa Baldwina i njegove kćerke, a glumac ju je pripisao gorkoj borbi za pravo na starateljstvo sa njegovom bivšom suprugom, također glumicom Kim Basinger.

U američkim medijima prošle godine izbio je skandal kada je u javnost procurila njegova telefonska poruka u kojoj je svoju kćerku Ireland, sada staru 14.godina, nazvao "bezobraznom i bezidejnom svinjom".

Baldwin je poslije izjavio da se izvinio kćerki i da je poruka bila potpuna greška.

Alec Baldwin će sedmog marta zajedno sa Steveom Martinom voditi 82. ceremoniju dodjele Oscara u Kodak teatru u Los Angelesu.