Najveći plesni događaj u BiH: Uskoro sedmi Sarajevo salsa kongres

Najveći plesni događaj u BiH: Uskoro sedmi Sarajevo salsa kongres
140
F
FENA
15.1.2015. u 11:56
4
komentara
140

dijeljenja
Sedmo izdanje Sarajevo Salsa Kongresa, najvećeg plesnog događaja u BiH, bit će održano od 22. do 25. januara u hotelu Holiday u Sarajevu u organizaciji Plesnog kluba "Aster" i pod pokroviteljstvom Internacionalne plesačke organizacije (IDO).


Ovogodišnji Kongres okupit će oko 800 učesnika iz cijelog svijeta, a u posebnom fokusu će biti radionice koje će voditi neki od najboljih svjetskih salsa plesača, te gala večer koja će u kongresnoj dvorani hotela Holiday biti održana u subotu, 24. januara.

Naglašavajući činjenicu da Sarajevo Salsa Kongres već sedmu godinu okuplja zaljubljenike u ples iz cijelog svijeta, vlasnik plesnog kluba "Aster" i predsjednik organizacijskog odbora Vedran Marčeta istakao je kako će svi učesnici uz dobro druženje moći upiti znanje od vrhunskih edukatora.

"Nastavljamo našu tradiciju da plesom brišemo granice i dodatno zbližavamo ljude iz cijelog svijeta. Pored druženja i edukacije, Kongresom želimo popularizirati ples u Bosni i Hercegovini i ovo će biti idealna prilika da se građani upoznaju sa više vrsta plesa i pronađu onaj koji im najviše odgovara", naveo je Marčeta te dodao da je Kongres već postao događaj koji svi plesači obavezno planiraju svake godine.


Među vrsnim edukatorima koji će voditi radionice posebno se izdvajaju koreograf i instruktor latinoameričkih plesova Alexis Ruiz (Gvatemala) te plesačica baleta i modernih plesova Katrin Lerner (Njemačka).

"Činjenica da iz godine u godinu imamo sve više učesnika nam je jasan znak da radimo dobar posao i da program svake godine zadovoljava najviše kriterije", dodao je Marčeta.

Plesni klub "Aster" osnovan je 1986. godine te je dobio ime po čuvenom američkom plesaču Fredu Asteru.Posebnim zalaganjem članova Kluba, Plesni savez BiH je 1994. godine ušao u Internacionalnu federaciju sportskih plesova (IDSF).

"Aster" je svoj rad sticajem okolnosti "zaledio" 2000. godine, ali je zahvaljujući entuzijazmu svjetskog prvaka u salsi Vedrana Marčete ponovo aktiviran protekle godine.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...