magazin
9

Najprestižnije svjetsko breakdance takmičenje uskoro i u Sarajevu

Klix.ba
Red Bull BC One, najprestižnije svjetsko takmičenje u B-Boyingu koje ove godine slavi svoju 10. godišnjicu, po prvi put dolazi i u BiH.

U Domu mladih u Sarajevu, 19. aprila 2013. godine biće održan turnir Red Bull BC One Sarajevo Cypher, koji ima ulogu bh. nacionalnih kvalifikacija. Šesnaest najboljih bh. breakera će u borbama 1 na 1 pokazati šta znaju i boriti se za titulu najboljeg.

Pobjednik putuje u Kijev (Ukrajina) na istočnoevropsko regionalno finale, gdje će se boriti za ulazak u veliko svjetsko finale Red Bull BC One koje se u novembru održava u Seulu (Južna Koreja). Na dan takmičenja, u 14 sati će biti održane pretkvalifikacije na kojima će žiri – u sastavu Cico (Italija), Lamine (Francuska) i Naki (Slovenija) – odabrati 16 finalista koji će se navečer boriti na turniru.

Red Bull BC One je najcjenjenije svjetsko takmičenje u breakdanceu. Ono je B-Boying vratilo njegovim korijenima, odnosno borbi 1-na-1. Prošlog ljeta, čuveni B-Boy Cico je u Sarajevu održao radionicu i bio je jako zadovoljan onim što je vidio: “Vježbao sam s tim momcima i mislim da su spremni za velika takmičenja.” Sada je prilika tu za bh. breakere da učestvuju u ovom jedinstvenom takmičenju, pokažu svoj kvalitet i bore se sa najboljima.

Detaljne informacije i prijave na www.redbull.ba.