{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedan od najboljih svjetskih brejkera ponovo u Sarajevu

12.4.2013. u 09:49
5
0
Jedan od najboljih svjetskih brejkera ponovo u Sarajevu
5
Jedan od sudija na Red Bull BC One Sarajevo Cypheru - jedan na jedan takmičenju najboljih bh. brejkera 19. aprila u Domu mladih u Sarajevu - biće i B-Boy Cico (Čiko) iz Italije.
Prošle je godine prvi put boravio u Sarajevu i u obilasku grada svojim vratolomijama usput oduševljavao ljude na ulici. Održao je i radionicu s našim mladim brejkerima.

"Mislim da su spremni za velika takmičenja", rekao je Cico tada.

Ove godine to veliko takmičenje, Red Bull BC One, po prvi put dolazi i u BiH, a Cico je jedan od članova žirija koji će odlučivati o tome ko će nas u Kijevu predstavljati na istočnoevropskim kvalifikacijama za veliko svjetsko finale u Seulu.

Čika (pravo ime Mauro Peruzzi) je nemoguće ukratko opisati i nabrojati sva njegova postignuća, nagrade i titule. Rođen 1984. godine, pobjednik je bezbrojnih turnira i battleova, dobitnik mnogih nagrada, učesnik Red Bull BC One finalnih turnira, član Red Bull BC One All Stars ekipe, sudija na finalnom turniru Red Bull BC One 2009... "Prince of Power", kako ga zovu, specijalista je za "power moves" – najdinamičnije, najgimnastičkije pokrete u brejku. Posebno je fascinantna njegova sposobnost da se u stoju na jednoj ruci vrti oko svoje ose: u tome je i svjetski rekorder s 27 okreta.

Inače, prijave za Sarajevo Cypher su u toku i traju do 15. aprila, a svi detalji mogu se pronaći na www.redbull.ba. Također, dan prije takmičenja, 18. aprila, u prostorijama plesnog kluba Romantik u Holiday Innu, od 16:30 do 18:30 sati biće održana i radionica za sve zainteresovane brejkere. Samo takmičenje održava se u Domu mladih u Sarajevu, 19. aprila u 20 sati. Ulaznice se mogu nabaviti putem online prodaje na www.kupikartu.com kao i na prodajnim mjestima agencije Kupikartu.ba. Cijena ulaznice je 5 KM i uključuje konzumaciju.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: