|

Ne propustite vidjeti na djelu najbolje bh. brejkere

Ne propustite vidjeti na djelu najbolje bh. brejkere
100
Klix.ba
17.4.2013. u 11:07
0
komentara
100

dijeljenja
Ne propustite vidjeti na djelu najbolje bh. brejkere
Ostalo je još samo par dana do Red Bull BC One Sarajevo Cypher turnira, koji će se održati 19. aprila u 20 sati u Domu mladih u Sarajevu.
U sudaru 16 najboljih bh. brejkera saznat ćemo ko je najbolji B-Boy u BiH, koji će nas u Kijevu predstavljati u regionalnim kvalifikacijama za svjetsko finale u Seulu.

Rok za prijave je okončan, a za takmičenje su se prijavila 62 B-Boya iz cijele BiH. Na dan takmičenja, u 14 sati oni će učestvovati u kvalifikacijama u kojima će imati po 60 sekundi da pokažu svoje umijeće, a žiri koji čine B-Boyevi Cico (Italija), Lamine (Francuska) i Naki (Slovenija) će odabrati 16 najboljih koji će se navečer boriti na turniru. Žiri će odmah izvući i parove prvog kruga takmičenja.

Borbe na turniru vode se 1-na-1, a u naredni krug se prolazi sistemom eliminacije. U prva dva kruga takmičari imaju dva puta po 60 sekundi za nastup, dok će u polufinalu i finalu na scenu izlaziti tri puta po 60 sekundi.


Voditelji će biti Ćane i Gago (pobjednici Red Bull MC Battlea 2012), koji će i nastupiti u pauzama takmičenja. Takođe, u pauzama između krugova svoje će performanse imati i članovi žirija Cico, Lamine i Naki te hrvatska hip-hop legenda Kandžija. Podršku sa gramofona će njima, kao i takmičarima, davati DJ Soul.

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti putem online prodaje na www.kupikartu.com kao i na prodajnim mjestima agencije Kupikartu.ba, a na dan takmičenja moći će se kupiti i na platou Skenderije ispred Doma mladih. Cijena ulaznice je 5 KM i uključuje konzumaciju.


After party će biti u Kriterionu gdje od 22:30 nastupaju Kandžija Toxara, DJ Pips, DJ Umbro i Audio InFunktion. Svi koji imaju kartu Red Bull BC ONE Cyphera eventa iz Doma mladih sa istom mogu ući na after party u Kriterion.

Više informacija o takmičenju na www.redbull.ba.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.