Festivalska zabava
194

Na Festivalskom trgu održan event BH Telecoma "Moje Sarajevo. Moja priča"

U prisustvu velikog broja zvanica, sinoć je na Festivalskom trgu održan event BH Telecoma pod nazivom "Moje Sarajevo. Moja priča."

Prisutnima su se obratili Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma i Mirsad Purivatra, direktor SFF-a, a za potpuni ugođaj pobrinuo se popularni glumac Tarik Filipović koji je i zaštitno lice BH Telecoma.

Prostor Festivalskog trga bio je mali da bi primio brojne goste koji su pristizali cijelu večer, a među kojima su bili ekipa serije "Senke nad Balkanom", predvođena Draganom Bjelogrlićem, gradonačelnik Abdulah Skaka, Srđan Vuletić, premijer Fadil Novalić, američki ambsador Eric Nelson, Emir Bukovica, Adis Hasaković, Ademir Kenović, Elvir Švrakić, Pjer Žalica i brojne druge poznate ličnosti iz BiH i regiona.

Druženje je proteklo u lijepoj atmosferi, a za dobru zabavu se pobrinuo sarajevski sastav "Poruka u boci".

Tokom večeri su prikazani i spotovi koji su dio kampanje "Moje Sarajevo. Moja priča", a koji su objedinili čuvene scene iz filmova "Valter brani Sarajevo", "Sjećaš li se Dolly Bell" i "Kod amidže Idriza", uz nezaboravne replike glumaca koje često citiramo, budeći nostalgiju za svim onim lijepim stranama Sarajeva, njegovom tradicijom, mentalitetom, duhom i vrijednostima.

Da podsjetimo, na jubilarnu 25. godišnjicu, ozvaničena je saradnja tokom koje će BH Telecom u naredne tri godine biti glavni sponzor Sarajevo Film Festivala pod sloganom "Moje Sarajevo. Moja priča", a za sve posjetioce Festivala pripremljeno je mnoštvo iznenađenja.

Sponzorsku saradnju sa SFF-om BH Telecom je obilježio prepoznatljivom promotivnom kampanjom, uz mnogo narandžaste boje i sadržaja, uz poseban TV kanal i live kamere na kojem se mogu pratiti sva dešavanja na Festivalu sa centralnih festivalskih pozicija.

Inače, BH Telecom je domaćin večerašnje projekcije filma "Šavovi" koji je snimljen u koprodukciji Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a za koji scenarij potpisuje Elma Tataragić, glavna selektorica Sarajevo Film Festivala. Kako saznajemo, BH Telecom je za posjetioce večerašnje projekcije pripremio poklone iznenađenja.