Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za one fanove koji ne znaju Sobic je 1991.god.odrzao blic nastup u hotelu PRIJEDOR u Prijedoru.Zajedno snjim te noci su nastupali Josipa Lisac,Doris Dragovic i Seid Memic Vajta.Imao sam cast da to vece upoznam Sobica,pricali smo o njegovom trecem albumu ljubavna barutana.U to vrijeme sam se bavio muzikom intezivno i naravno Sobic je iz mog razgovora snjim to odmah prepoznao jer sam njegove pjesme sa oba albuma OZILJAK i UMJESTO GLUPOSTI svirao i pjevao.Kad sam mu rekao da hotel ima automatsku kuglanu odusevio se i pozvao me da sutra ujutro dodjem na kuglanje jer u hotelu ostaje na nocenju.Te veceri Sobic je na sebi imao crni frak,farmerice , crne patike i nije imao bradu.Naravno da sam dosao,druzenje uz kuglanje i pice trajalo je oko 2 sata,eto jedna lijepa i nezaboravna uspomena.Sobicu zelim ti brz oporavak i da ovim mladim generacijama podaris maestralnu muziku i stihove,
...dosadno mi (sam u stanu) da slušam ploče i gledam u zrak, da spremam ispit i vježbam gitaru, jedem sendvič uz "tetrapak"... Majstore, drž se, Sarajevo te voli (a siguran sam da te voli i Željo)
nedaj se kralju veliki umjetnik
Sve najbolje majstore i dabogda nam izdao neki albumcic :D
Prije 3 decenije se povukao ali sad to nije važno...važno je da dobri čiko ozdravi i održi seriju koncerata po regiji,svi sretnio i zadovoljni ..brzo ozdravljenje ljudino..
Sjedima na uglu od ulice i derem jadne farimerice i čitam stare novine
Pametan,nije ko Sumaher