16. maj
30

Zbog Dana žalosti Božo Vrećo prolongirao koncert u Mostaru

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Popularni interpretator sevdalinki Božo Vrećo prolongirao je solistički koncert koji je u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u Mostaru trebao biti održan sutra.

"Sutra je Dan žalosti u Mostaru dragi moji pa uz izrazitu sućut i poštovanje prema porodicama poginulih, moj koncert smo prolongirali. U molitvi smo svi i hvala vam na razumijevanju", napisao je Božo na svom Facebook profilu.

Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma. U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album "Božo Vrećo - live in Paris" (radi se o snimku live koncerta iz čuvenog pariskog Théâtre Le Palace).

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Na repertoar predstojećeg koncerta, čiji će datum biti naknadno objavljen, uz tradicionalne sevdalinke Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke koje je publika i kritika već odavno objeručke prihvatila slaveći Vreću kao umjetnika koji je popunio prazninu od gotovo 40 godina koliko nisu pisane sevdalinke.

Boži Vreći će se na predstojećem koncertu pridružiti i poznati muzičar Marko Louis (klavir, tarabuk), a koncert producira Tomislav Kašljević.