Evo šta se najviše sluša
123

YouTube trending ponovo fascinira: Dominira Srbija, a u top deset nema nijedne strane pjesme

I. B.
Izvođači koji se najviše slušaju u BiH i susjednim zemljama
Izvođači koji se najviše slušaju u BiH i susjednim zemljama
Iako kažu kako se o ukusima ne raspravlja, muzika koja se sluša u našoj, ali i susjednim zemljama, jedna je od tema koje izazivaju vječne rasprave. Trending na YouTubeu ponovo je privukao pažnju, a evo kakav je ukus mladih Balkanaca.

Kada je riječ o našoj zemlji, kao i u ostalim, preovladavaju srbijanski pjevači. A među top deset, na peto mjesto se popela i Cecina kćerka Anastasija sa pjesmom "Ubica".

Prvo mjesto još uvijek drži Coby sa pjesmom "Zlatno dete", drugo mjesto zauzeo je srbijanski youtuber i influenser koji je pažnju privukao videom "Istjerivači duhova u stvarnom životu", zatim ide Andreana Čekić i pjesma "Gdje je ljubav".

Četvrto i sedmo mjesto zauzeli su bh. izvođači, Jala Brat i Buba Corelli sa Devitom u pjesmi "Roze" koja je dogurala do 11 miliona pregled te nova pjesma Medica i Cunamija "Neon".

Ostala mjesta u top deset popunili su Tea Tairović i "Žao mi je žao", Breskvica i "Maska" te humanitarna akcija za samohranog oca četvero djece.

Kada je riječ o Hrvatskoj, situacija je dosta slična, a jedina strana pjesma koja je dospjela među top 10, izgubila je bitku sa srbijanskim izvođačima. Sada se nalazi na 18. mjestu, a radi se o Adele i "Oh My God".

I ovdje je na prvom mjestu Coby, na drugom Anastasija, dok je na trećem hrvatski trap dvojac 30zona i pjesma "Debili".

Zatim sjede "Istjerivači duhova u stvarnom životu", "Roze", "Gdje je ljubav", "Žao mi je žao" i "Maska".

Deveto mjesto zauzeo je video "Misteriozni nestanak Mateja Periša", a deseto youtuber Janko i video "Upoznajem majmuna sa Pablitom".

Kako preovladavaju u prethodne dvije zemlje, ne može biti drugačije ni ondje odakle iste potiču. Pa tako, i u Srbiji se smjenjuju isti hitovi. Jala Brat, Buba Corelli i Devito su na šestom mjestu, zatim slijedi video sa dječijeg kanala "Najneobičnije čokolade". Na desetom mjestu je Goran Šarić i "Novak - šampion slobode".

Sve već viđeno je i u Crnoj Gori, osim što je na petom mjestu utakmica rukometa između ove zemlje i Hrvatske te na desetom youtuberica Lea Stanković i video "Oblačim se iz ormara Anne Lazarević".

Slovenija je zemlja gdje dominira Luka Dončić, koji je i na samom vrhu trendinga, a ispod njega Slovenci su ostali vjerni sebi sa Janom Plestenjakom i pjesmom "Na vetru s severa".

Pored pjesama "Zlatno dete", "Roze" i "Gdje je ljubav", mjesta su zauzeli youtuberi.