Koncert Dine Merlina
0
VIP tretman za prvih 300 posjetilaca
Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koncert je bio fenomenalan:D svaka cast dini mogao bi napuniti marakanu citavu to je prijedlog maid hrvic iz tesnja(jelaha) dobro ti kaze roki jesi cuo andrej ppozzzzzzzzzzzzzzz svima hahha
ja sam bila na Kosevu, bas u toj VIP zoni u obliku srca! bilo je predivno! ovaj koncert , kao i onaj 2004. godine cu pamtiti celog zivota!
Svaka cast Dino! Kao prvo, svi se stidimo nasih prelijepih rijeci (kokuz, nedo bog, gluho bilo...), koje bi se mozda i zaboravile da nije umjetnika kao sto je Dino. E u tome je poenta. Ako vam se nesvidja, niko vas i ne tjera da slusate. Dino je bio, jeste i bice pravi Sarajlija. Vazda! (u prijevodu: zauvjek, forever) Vozdra! 100 % Sarajlija
ja sra*a i koncerta:D...... ozvucenje nula, on supljira pola noci, nista se ne cuje, svirao halimu a nije merjemu i lelu... mase skacu.... odron.... al nevjerovatno koliko lose ozvucenje, zao mi cenera.....
@Biser Bosne, :) Ja sam rekao da je Dino Merlin turbofolk iz samo jednog razloga: zato što krade tuđe kompozicije ;) A bavim se muzikom dovoljno dugo da mogu ocijeniti nečiji rad. Zato ni pst više :)
I JOS NESTO.........svi su oni ispusene mustikle na zapadu cim dolaze na ove nase prostore da sviraju..........
aNDREJ sve te sto si nabrojao sto su gostovali u Hrvatskoj prodali su po 20-30 ulaznica.navedimi i jedan koncert koji je odrzan u Hrvatskoj posle rata da je okupio 80-100 hiljada.vise volim Mozarta slusati neg te sve sto si izredao.
Andrej 17.07.2008. u 15:08 Roki, tvoj komentar odaje da si jedan balavac koji ne vidi dalje od Dine Merlina i raduje se navodnom spektaklu, a u stvari je jeftino narodnjačko veselje, gdje je jedan dio izgleda scene pokraden od U2. A TI SI JOS VECI BELAVAC ZATO STO ODGOVARAS
3 ljepotice, Dina nemozete uopredit s cecom i severinom,nikada!Dobro zapamtite svi koji zelite uporedit Dina s nekim drugim umjetnokom balkana ma ni malce mu niko ne moze pric,ni u kom smislu! A za mene ceca je jedna obicna drolja,koja je bila dobrovoljno u krevetu najviseg koljaca muslimana bosnjaka a za njen talenat i ljepotu da ne nabrajam bljuvotine al bar najglavnije cijea je napumpana plastika,a o pjemama za balavice mini suknji i nerazvijenog mozgica! Kak uporedit naseg talentovanog i svjetskog umjetnika Dinu s njom?! Hal-Wa, Kad smatras Dina turbofolk-a znaci da nemas pojma o muzici i talentu...Dino je sigurno najveci umjetnik Balkana svih vremena,pa vi svi kojima on smeta niko vas ne tjera da ga slusate,al ako nevolite njegove pjesme i glas ne znaci da morate pljuvat po njemu i omalozavat sav njegov rad i talenat! Dino nas car pjesme i dobrote,Dino,samo Ti nama pjevaj i ostano ono sto jesi Covjek i Talenat koji se rijetko radja! Selam i dobro uzivjte svi koji ce bit veceras na Kosevu,,ja nazalost nisam s vama al srce jeste s Dinom,Sarajevom i Bosnom!
@lol : Dubioza Kolektiv ne može napuniti pozorište mladih zato što je Bosna i Hercegovina postala zemlja neinteligentnih debila kojima muzika ne znači apsolutno ništa, bitan im je samo lažni glamour i sjaj, elitizam i primitivni minimalizam, i dobro su \"štuke\" rekli : \"Al\' ne zna primitivizam šta je to minimalizam\". Ne mogu da vjerujem da poredite Merlina i Dubiozu, iz nekoliko razloga. Prvi je taj da UOPŠTE nemaju istu filozofiju muzike. Drugi razlog je taj što je Dubioza relativno mlad band, ali sa muzičkom i kompozitorskom kvalitetom daleko iznad Sline Merlina koji ne zna ništa drugo osim krasti tuđe pjesme i glumiti velikog patriotu! Čuj ako nije snimio pjesmu sa Cecom mi trebamo da ga dižemo u nebesa... Pa sramota je što se to uopšte i dovodilo u pitanje, Cecu treba skalpelom izrezat\' na komade i poslat je express poštom u pakao, dok se nije reanimirala u obliku satane. I sve turbofolk pjevače i \"obožavatelje\" na isti način likvidirati. DINO MERLIN JE TURBOFOLK. A za \"3 ljepotice\", ako ste vi vodeće gradske kurve ne mora cijeli portal za to saznati :) Uostalom, muzika se ne može dijeliti samo na \"zabavnu\" i ostalu, jer je svaka muzika u nekom pogledu zabavna.
da, dino je levat, kloc, plagijator, ne zna pjevat, al dino je napunio kosevo 2 puta i sutra ce 3 ako Bog da. a najjaci mi je neki lik na forumu koji je rekao nesto u stilu da je dubioza kolektiv za dinu institucija. hahaha, pa dubioza kolektiv ne moze napunit pozoriste mladih a ne kosevo.
Za one koji kazu da je Dino peder jel to znaju iz iskustva...hmmmm...mi kako znamo iz iskustva Dino to nije !!! Za one koji porede BH scenu sa Hrvatskom bolje im je da je porede po necemu drugom i po politicarima a da ljude koji vole Dinu ne porede sa ljudima koji vole Seku ili Canu...ukusi su razliciti....Koji vole Dinu nek idu na koncert a koji ga ne vole i pljuju po nejmu nek sjede na wc solji ili ispijaju kafu u nekoj kafani dok se koncert ne zavrsi ! A za naseg metalca i rockera Andreja imamo poruku: Ne mozes nikako poredit zabavnu muziku sa rockom....zvuk je drugaciji kao i osmisljenost na koncertima, takodje mentalitet Hrtvatske i BiH, kao i ekonomsku situaciju ne mozes porediti.....!!! HRVATSKA IMA SEVERINU, SRBIJA CECU ( s kojom Dino nije htio snimit duet) A MI IMAMO DINU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jedva cekamo sutra na koncert !!!
Ma Dino je legenda..sta ako je uzeo pozornicu U2 jos bolje..vidimoo da se razvija bih u svemuu...haha..a ove koji tvrde da je dino merlin ovakav onakav,ne kontam ih kako ih nije bilo stid da napisu tako stoo...Dino Melinu kao i svaki pjevac ima obavezu da napravi koncert.. :) molim te ne vole ga a svi ce biti na koncertuu..haha..al se ne brinem 3 koje ne voli Merlina a 50.000 dusa voli...zar to nije mnogo...heh..Dino samo tako nastavi,volimo teee
samo da znate da je Dino stvarno peder
Roki, mora da se šališ kad kažeš da je Dino u muzičkom smislu, odnosno sviračkom bolji od nabrojanih grupa i muzičara i da im je produkcijski ravan ili čak bolji od nekih. Da si bio na koncertu Massive Attack vidio bi šta je zvuk i produkcija. Bilo da si ispred same bine, bilo da si skroz na kraju zvuk je isti, nema odstupanja i svaki ton i svaki stih potpuno razumiješ, a uz to možeš normalno da pričaš sa nekim, bez ikakvog nadvikivanja. Poezija Nick Cavea i njegova muzika su daleko na većem intelektualnom nivou i predstavljaju pravu umjetnost, dok su stihovi (večina njih) Dine Merlina ustavari odraz onog što svira, to su lake note pomješane sa nardnjakom i umetnutim svjetskim folovima i nemaju nikakvu petsku vrijednost. Ne bih sad citirao neke od njegovih glupih tekstova bez ikakvog smisla. Dinin koncertni vrhunac je stadion Koševo, dok navedni Muzičari i grupe pune stadione i velike dvorane u sekundi. Evo uzmimo prostor ex Yu. U kojoj državi Biviše SFRJ dino može napraviti rasprodan koncert na stadionu izuzev Sarajeva i možel uopće naprtaviti turneju po državama ex YU, a da to nisu samo glavni gradovi, već i ostali?