Koncert Dine Merlina
0

VIP tretman za prvih 300 posjetilaca

Sarajevo-x.com
Treći koncert Dine Merlina na sarajevskom stadionu Koševu bit će održan u subotu 19. jula od 20.30 sati. Gosti koncerta su Hari Varešanović, Vesna Zmijanac, Toni Cetinski, Eldin Huseinbegović, Ivana Banfić, Baby Dooks, te harmonikaš Elvedin Krilić.

Dino Merlin je na konferenciji za novinare otkrio da će prvih 300 posjetilaca koncerta koji uđu na stadion dobiti priliku da koncert posmatraju iz VIP zone u obliku srca koja se nalazi neposredno ispred bine, čime će, kako je rekao Dino, njemu biti najbliži.

Kapije stadiona bit će otvorene od 17 sati. Ulaznice od 10 KM vrijede za teren i bočne tribine (sjever i jug). Atletski ulaz (nasuprot DIF-u) vodi direktno na teren, a bočni ulazi na tribine.

Ulaznice od 20 KM vrijede za centralnu tribinu na koju se ulazi sa gornje strane stadiona. Hendikepirane osobe koristit će ulaz sa platoa ispred stadona, a organizatori podsjećaju da je zabranjeno unošenje oštrih i tvrdih predmeta, te hrane i pića u tvrdoj ambalaži.

Za ovu priliku postavljena je namjenski projektovana bina široka 40 metara, dubine 16,5 metara, objavljeno je na današnjoj press konferenciji održanoj povodom ovog muzičkog spektakla.

Scena na kojoj će Dino i drugi muzičari nastupati bit će natkrivena, a LED ekrani zauzimaju će 226 metara površine.

Sastavni dio scene je i pista originalnog oblika koja simbolizira srce, a specijalno za ovaj koncert dopremljena je oprema od 180 tona u devet šlepera.

Za koncert je akreditovano preko 200 novinara, a oko 700 ljudi brinut će se za sigurnost na stadionu, među kojima je i specijalna Jedinica za podršku MUP-a.

Kako bi sve proteklo uredu, organizatori su zamolili građane da na stadion dođu bez automobila, jer će saobraćaj u zoni oko stadiona (krak ulice Patriotske lige koji je spaja sa Alipašinom ulicom) biti obustavljen na dan koncerta od 15 sati, a parking ispred stadiona iz sigurnosnih razloga će biti zatvoren.

Parking Zetra namijenjen je isključivo za vozila uz P akreditacije i VIP backstage ulaznice, dok je Zapadni parking (ulaz iz Alipašine ulice) predviđen za posjetioce iz svečane lože. Autobusi mogu koristiti parkinge Vrbanja most, Željeznička stanica, Bare i Bosnalijek.