{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vinicio Capossela svojom muzikom donio dašak Italije u Mostar

20.9.2017. u 22:00
38
12
Vinicio Capossela svojom muzikom donio dašak Italije u Mostar
38
Najpoznatiji italijanski kantautor Vinicio Capossela donio je dašak svoje zemlje u Mostar kroz koncert u okviru bosanskohercegovačke turneje Dva svijeta, koja otvara Sezonu italijanske kulture u našoj zemlji.
"Ovo moje putovanje u vašu zemlju je jedan stari san, dvadesetogodišnji. Tačno prije dvadeset godina krenuo sam na moje prvo putovanje u Bosnu i Hercegovinu. Ranu, koja se otvorila u mom srcu, pokušao sam zaliječiti pišući. To putovanje me obilježilo zauvijek, sa distance od dvadeset godina svirati u Bosni i Hercegovini ima jedno potpuno drugačije značenje, ali koje ne može zaboraviti na historiju", kazivao je danas u najavio ovog koncerta popularni italijanski izvođač.

Historija ovog područja je međutim mnogo starija, kazao je Capossela još, to je ona historija kojom je i njegova muzika prožeta.

"Sviramo muziku koja je sačinjena od mnogo stvari, tu je eho talijanske opere, swinga, mitološkog rocka, ruralnog folklora, mediteranskog dionizojskog krivotvorenja, ali i malo našeg turbofolka", rekao je.

Prije samog nastupa par riječi o Viniciji Caposseli kazao je italijanski ambasador u našoj zemlji Nicola Minasi.

"U sklopu turneje, Capossela je već posjetio Sarajevo i Banja Luku, a večeras je koncert u Mostaru, što nam je velika čast. Drago nam je da se radi o umjetniku koji ima veliku strast prema Balkanu. Vidjet ćete da će vam njegova muzika zvučati poznato, publika će prepoznati muziku koja je svojstvena ovim prostorima", rekao je italijanski ambasador Minasi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smjena Marijele Hašimbegović s funkcije direktorice NPS je:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: