Muzika
16

Tučnjava predstavnika BH Eurosonga top tema regionalnih medija

Klix.ba
Predstavnici Bosne i Hercegovine koji će nastupiti ba ovogodišnjem izboru za najbolju pjesmu Evrope, već su izazvali veliku pažnju, kako bh. javnosti, tako i regionalne. Incident koji se prije dva dana desio na Vlašiću, na proslavi rođendana Fuada Backovića Deena odjeknuo je i regijom.

Mediji u Hrvatskoj i Srbiji su pisali kako je izvršni producent projekta BH Eurosong i autor pjesme "Ljubav je" Almir Ajanović zbog prekomjerne količine alkohola izazvao problem. Nasrnuo je na repera Jasmina Fazlića Jalu i pri tome povrijedio pjevača Šaćira Ametija koji je zadobio povredu lica.

Hrvatski Jutarnji je napisao kako je pijani kompozitor poznatom reperu, Jali, slomio nos, da je Ameti dobio bocom u glavu, ali da se Ana Rucner izvukla.

"Ana Rucner, koja također nastupa za BIH na Eurosongu, iz cijele je priče izašla neozlijeđena. Kako doznajemo, Rucner nije prisustvovala tuči, jer se zbog umora oko 23 sata povukla na počinak", prenio je Jutarnji.

Index.hr je odmah nakon objave u bh. medijima prenio vijest da su se predstavnici BiH na Eurosongu "međusobno potukli".

"Na snimanju su se okupili Fuad Backović Deen, Dalal Midhat-Talakić, Jasmin Fazlić Jala i Ana Rucner, koja će ove godine također nastupiti za BiH, a iz još uvijek nepoznatih razloga odjednom su poltjele šake, pa čak i boce. Na okupljanju se našao i autor BiH pjesme i producent nastupa Almir Ajanović, koji je nasrnuo na repera Jasmina Fazlića, Jalu i slomio mu nos", pisao je Index, a odmah poslije toga su objavili i Facebook statuse naših predstavnika nakon sastanka sa šeficom delegacije bh. Eurosonga Lejlom A. Babović.

"Letjele bose, slomljen nos. Tučnjava bh. prestavnika na Eurosongu", senzacionalistički je prenio Dnevnik.hr.

"Kakav Eurosong! Čini se da ove godine skandali stižu ranije", dodali su uz opis dešavanja s Vlašića sa snimanja emisije i proslave Deenovog rođendana.

I srbijanski Blic je pisao o "skandalu", kako su srbijanski novinari okarakterisali incident između Almira Ajanovića i prisutnih na proslavi.

Podsjetili su da su se tokom slavlja pile veće količine alkohola, što je vjerovatno bio jedan od uzroka ove tuče.

B92 je također prenio vijest o dešavanjima na bh. planini i povredi pjevača Šaćira Ametija. Šefica delegaije Eurosonga Lejla A. Babović tada je kazala da su sve opcije otvorene kada je u pitanju i povlačenje sa takmičenja.

No, na sreću, danas je odlučeno da će naša zemlja ipak učestvovati na ovom takmičenju, ali da će ekipu napustiti Almir Ajanović koji neće biti u Štokholmu kada Dalal, Deen, Jala i Ana Rucner budu izvodili pjesmu "Ljubav je".

Večernji list je napisao danas da BiH ipak nastupa na Eurosongu uprkos incidentu.

"Odluku da Ajanović neće putovati s ekipom donijelo smo nakon dobijanja službene informacije policijske uprave Travnik o incidentu koji se dogodio na Vlašiću, kada je Ajanović svojim nedopustivim ponašanjem povrijedio više osoba, zbog čega je protiv njega podnesena prekršajna prijava", prenio je Večernji dio saopćenja BHRT-a.

Pripreme za nastup naše ekipe su nastavljene, a Ajanović se izvinio zbog ponašanja tvrdeći da je uzrok revolta konzumiranje alkohola i tableta za smirenje.