BiH
675

Bh. predstavnici na Eurosongu učestvovali u incidentu na Vlašiću

Klix.ba
Predstavnici BiH na Eurosongu su nakon sukoba koji se dogodio sinoć na Vlašiću pozvani na razgovor u kancelariju koordinatorice projekta BiH na Eurosongu Lejle A. Babović koja je poručila da su, kada je riječ o odlasku naših predstavnika na ovo takmičenje, sve opcije u igri.

PR Eurosonga Maja Čengić za Klix.ba je kazala kako su za ovu vijest saznali putem medija te kako su i sami u potpunom šoku. Informacije o incidentu odjeknule su u javnosti i čeka se zvanično saopćenje o sudbini odlaska naše delegacije na Eurosong i eventualnim sankcijama.

Fuad Backović Deen, Dalal Midhat Talakić, Jasmin Fazlić Jala, Ana Rucner i autor pjesme Almir Ajanović su na Vlašiću boravili povodom snimanja za TV kuću Hayat.

"Budući da nismo bili s njima, raspolažemo neprovjerenim i onim informacijama koje su dostupne svima. Čekamo ih da dođu s Vlašića i nakon razgovora s njima ćemo izdati saopćenje za javnost", kazala je Čengić.

Navodno je na Vlašiću došlo do sukoba između bh. predstavnika na Eurosongu, a ovom je prilikom jedna osoba pogođena flašom u glavu.

"Sinoć oko dva sata iza ponoći policijskoj stanici Travnik obratio se A. Š. iz Sarajeva i prijavio da ga je u restoranu Fis na Vlašiću A. A. iz Sarajeva pogodio flašom u predjelu glave te je tom prilikom zadobio povredu. Na mjesto događaja je upućena policijska patrola Babanovac, Vlašić, a sačinjena je službena zabilješka i podnesena prekršajna prijava. Prema izjavi ljekara, A. Š. zadobio je lakšu povredu", potvrdila je za Klix.ba Ljubica Tomašević, glasnogovornica MUP-a Srednjobosanskog kantona.