{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BHRT: Delegacija BiH putuje na Eurosong bez Ajanovića

14.4.2016. u 15:05
190
169
BHRT: Delegacija BiH putuje na Eurosong bez Ajanovića
190
BHRT: Delegacija BiH putuje na Eurosong bez Ajanovića
BHRT je danas donijela odluku da se aktivnosti na pripremama za Eurosongu 2016 nastavljaju prema ranije utvrđenoj dinamici.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Intenzivne probe izvođača odvijaju se u studiju BHRT-a, gdje sa Adnanom Mušanovićem, muzičkim producentom i Harisom Pašovićem, rediteljem scenskog nastupa, predstavnici BiH svako veče naporno rade na izvođenju pjesme s kojom će predstaviti Bosnu i Hercegovinu", navode iz BHRT-a.

Kako je incident uzrokovao autor pjesme, BHRT je odlučio da Almir Ajanović neće biti u sastavu delegacije koja će putovati u Stockholm.

"Ovu odluku donijeli smo nakon dobijanja zvanične informacije Policijske uprave Travnik o incidentu koji se desio na Vlašiću, kada je Ajanović svojim nedopustivim ponašanjem povrijedio više osoba, zbog čega je protiv njega podnesena prekršajna prijava", dodaje se u soapštenju.

BHRT je donio ovu odluku imajući u vidu činjenicu da su izvođači, koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, bili žrtve napada i da ni na koji način nisu inicirali incident koji se dogodio.

U otvorenom pismu kojim se obratio BHRT-u i sam Almir Ajanović je najavio povlačenje iz Projekta i posebno istaknuo da je šteta učinjena i da ne postoji mogućnost da se vrati u prošlost i da je ispravi.

"Ono što mogu jeste da se izvinim osobama koje sam povrijedio, a kako obično biva, najčešće povrijediš one najbliže i najdraže. Da se izvinim vama sa BHRT-a koji ste uložili sve što ste u ovom trenutku objektivno mogli u ovaj projekat. I najvažnije, da se izvinim građanima ove zemlje u nadi da se ovo neće odraziti na naš nastup u Stockholmu“, između ostalog stoji u ovom otvorenom pismu.

Iz BHRT-a navode da izvođačka ekipa, koja ima odgovoran zadatak da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Eurosongu, nastavlja sa intenzivnim pripremama za nastup u Globe Areni u Stockholmu, 10. maja 2016. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: