Novi poredak
3

Trenutni favoriti za pobjedu na Eurosongu: Italija preuzela prvo mjesto, Malta pala na treće

L. K.
U toku su posljednje pripreme za novo izdanje Eurosonga, koje počinje 18. maja 2021. godine - kada će biti održano prvo polufinale ovog velikog muzičkog takmičenja. Prema trenutnim podacima koje pokazuju kladionice, najveći favorit za pobjedu je Italija.
Na Eurosongu će ove godine učestvovati 39 država. Velika tri favorita su Italija (22 posto), Francuska (20 posto) i Malta (12 posto).

Podsjetimo, Malta je donedavno bila najveći favorit za pobjedu - ali se situacija promijenila nakon prve probe, kada je predstavnica Destiny dobila nekolicinu loših kritika za stajling i nastup.

Na četvrtom mjestu je Island, a slijede ga Kipar, Bugarska, Švicarska, Ukrajina, Litvanija, Grčka, Rusija, Švedska, Finska, San Marino i Norveška.

Hrvatska je trenutno na 17. mjestu, Srbija na 23., a Slovenija na 35. - sa, ako je suditi po klađenjima, vrlo malim šansama za pobjedu.

Na listi osam najboljih sa Balkana najveći favorit je Bugarska, a slijede je Grčka, Hrvatska, Rumunija, Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija i Slovenija.