Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
odakle klixu ovako glupe teme?
Bijelo dugme i Lepa Brena jesu bili državni projekti tadašnje države. Goran Bregović je vjerovatno radio za tadašnje službe, možda i Brena.
u to vrijeme svi su radili za drzavu.Od pionira,radnika,udruzenja gorana.. danas nas deru porezima da se MMF izmiri tj. plate uhljeba
I danas udba gura breninu snahu po istom principu kako su i nju gurali osamdesetih, pa se poslije država raspala na male dijelove koji nepovratno odumiru. Valjda je cilj da se ionako glup narod dodatno zaglupi radi događaja koji slijede.
Ako su njihovim pjesmama htjeli da kontrolisu omladinu mogu li to da primjene danas a da ukinu ovo sranje od tzv. muzike sto urlicu danas
Sta bravar zna o rock'n'roll-u
Jesu li bili udbaski bend ili ne nije ni bitno. Ono sto je bitno i cinjenica ne pobitna da su imali extra pjesme koje su i dan danas hitovi i bice to jos decenijama. Dok pjesme danasnjih projektnih i ne projektnih zvijezda traju skora pa neki mjesec dana.
Pa nisu komtrolisali Titu nego omladinu!! Šta se pravdaš kad jeste udbaški band!!!
Vi ste bili drzavni projekat, a to sto sada mlataras je obicno laziranje. UDBA je od vas napravila grupu koja je bila idol mladih, da se mladi nebi okretali tadasnjim zapadnim zvijezdama poput Rolling Stonesa itd
A jebemliga a bio je mangup.najbolje bi bilo da se nikad nije rodio.tovar
Niko u EX YU nije bio ni blizu popularan gledajuci prodate ploce i posjecenost koncerata kao Bijelo Dugme. Zatim, ni jedan muzicar iz EX YU nije se proslavio u svijetu kao Brega. Svejedno, za mene su Indexi bili zakon ako iskljucim one tralala pjesme.
hot take: bebek je precijenjen pjevac i muzicar (najbolji pjevac je po meni alen). bez dugmeta zeljko ne bi bio toliko popularan. bregovic je dugme i iako plagijator kao merlin, bio je dobar muzicar do kraja 80ih.
Jagode su 100 puta bile bolje od Dugmeta. Pastirski seljacki rokenrol dok su jagode prasile kao Whitesnake 80-tih. Nista nisu zaostajali u kvalitetu. Poslusajte pjesme Ciganka, Motori...
Čuj zagrebčanina, Dugme, zabranjeno pušenje i jagode nisu isti pojam rocka pa se nmgu poredit. Sarajevska škola najjača,konkurencija stvarno top a sad šta imamo ništa.
Neka je otjero, i treba tako. Takvi su svojim idejama i srusili bratstvo. Dugme je teskj ubleharski projekat kukavicje jaje koje niko nije mogo promjetiti na vrijeme.
Tito je volio Arafata i Palestinu, zato su mu cionista srusili Titoslaviju.... zato pametno sa kojim zastavama mashete