Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tužbu protiv grupe Led Zeppelin podnijela je mama nekadašnjeg gitariste grupe Spirit, koja je rekla da je Zeppelin ukrao rif Spiritove pjesme "Taurus" Intersantno bi bilo doći do podatka koliko mama ima godina,ako je grupa Spiritosnovana prije 50-ak godina,sinčić bi joj danas trebao imati cca 70,a ona valjda blizu 100,i sad se sjetila bacati ljagu na jednu od najjačih stvari koje su ikad napravljene.Cccc...,mama mama...
možda je tip "usvojio" mamu pa je mlađa od sina
@bluemoon ha,ha,ha like like like Dobar,žešće...Evo,plus
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Mama na konsultacije kod Merlina, Brege i Hende šta je plagijat.
Ja od hende samo za jednu znam. Ne znam jel ima više...
sve pomislim the animalsi kad počne pađen zavijati-šta si mi u kavu stavilaaaaaaaaaaaa
Koliko puta sam se napušio uz ovu stvar-)) Najjači band ikad!!!
Mada su Zeppelin jedan od mojih omiljenih bendova, ovo je cist plagijat.
Ako imate uši skontaćete da je plagijat... Plagijat koji je kvalitetniji od originalne ideje !
Da ti poznajes materiju malo bolje ne bi tako pricao . Da bi se pjesma priglasila plagijatom mora imati jednu muzicku recenicu doslovno iskopiranu , sto bi u prijevodu znacilo punih 8 taktova .Prvi dio pjesme (sam uvod) je skoro identican kod oba banda , zato sto su oba banda zapravo uvod uzela iz jedne renesansne kompozicije za lutnju ako se dobro sjecam. Drugi dio cak ni ne lici jedan na drugi , ili mozemo reci ako se bas mora da je uradjen "po uzoru" jedan na drugi , ali daleko od plagijata.
da su je proglasili plagijatom, trebalo je doci do Lexita, odnosno referenduma za razdvajenje Led-a i Zeppelina
LOL ;) Page-a od Plant-a
kako god...........grmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
@BORDO DNK danas se vise pravi komercijalna muzika..........pravi se da bi se zaradilo...........oni su pravili muziku zato sto im je u krvi bila................... Rock forever !!!!!!!!!!
@BORDO DNK ahahahahaahahahah oni su stvarno zivjeli ludo..............zavidim
eto ti ga sad.. stas sad :P .. ljudi stalno samo da im je na lagan nacin do novca doci ( sto je shvatiljvo ) :D
👍👌👍