"Nedostaješ nam ti"
34

Splićani i Zadrani oprostili se od Olivera Dragojevića pjevajući njegove pjesme na trgovima

Klix.ba
Stanovnici dalmatinskih gradova u nedjelju navečer spontano su se okupili u svojim gradskim centrima i opraštali se od Olivera Dragojevića pjevajući njegove pjesme.

Na Narodnom trgu u centru Zadra građani i turisti pjevali su njegove hitove i na taj način odali počast Oliveru. Isto je bilo i u Splitu gdje su se centrom grada orili Oliverovi hitovi. Sve je započelo kada su članice ženskog hora Marjanke na Pjaci spontano zapjevale, a građani su im se vrlo brzo pridružili.

"Piva klapa ispod volta", "Nedostaješ mi ti", "Oprosti mi pape", "Nek' živi ljubav", "Vela Luku" i brojne druge vječne Oliverove hitove pjevalo je na desetine Splićana i njihovih gostiju, a sve u čast neprežaljenog sugrađanina koji je u nedjelju ujutro nakon duge i teške bolesti umro u bolnici.

Građani su donijeli svijeće, upalili ih i pjevali ispod glasa, a do kada će sve to trajati, odgovarali su, dok ne ponestane Oliverovih pjesama, piše Dnevnik.hr.

"Nedostaješ nam ti", poručio je u nedjelju navečer nekoliko puta Split i građani koji su svi redom novinarima izjavljivali da na muzičkoj sceni bez Olivera više ništa neće biti isto.

Posljednji ispraćaj hrvatskog muzičara i kantautora Olivera Dragojevića biće u utorak sa splitske Rive, a sahrana u srijedu u njegovoj rodnoj Veloj Luci na Korčuli. Organizaciju ispraćaja pjevača preuzeo je Grad Split.