Festival 365
119

Severina sjajnim koncertom "zagrijala" prohladnu Jahorinu i otvorila ljetnu sezonu

Klix.ba
Koncertom hrvatske pjevačice Severine sinoć je otvorena ljetna sezona na Jahorini.

Koncert je počeo iza ponoći i trajao je više od dva sata. Za Severinin nastup vladalo je veliko interesovanje, što potvđuje prepun šator posjetitelja kod hotela Bistrica.

Severina je nastup otvorila pjesmom "Brad Pitt" i stihovima "Ovo će biti dobra noć, predosjećam..." najavivši spektakularnu zabavu na, neuobičajeno za ovo doba godine, hladnoj Jahorini. Redali su se potom svi njeni noviji i stariji hitovi - "Uno momento", "Otrove", "Djevojka sa sela", "Dobrodošao u klub" i mnogi drugi.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Na kraju je Seve publici na Jahorini rekla da ima samo jednu molbu - "Nemojte me zaboraviti". A koliko je Severina vezana za BiH i koliko voli nastupati u našoj zemlji pročitajte u intervjuu za Klix.ba.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Koncert je organizovala turistička organizacija Sol Azur.

Festival Jahorina 365, u sklopu kojeg je i organizovan koncert predstavlja spoj zabavnih i sportskih manifestacija koje će biti raspoređene u tri dana, a organizatori pored nastupa Severine za sve posjetitelje su pripremili i koncerte Lexington benda i Petra Graše.

"Naša vizija je da Jahorina živi 365 dana u godini i zbog toga smo dali takav naziv ovom festivalu. Nakon najsupješnije zimske sezone svih vremena na Jahorini imali smo fenomenalnu proljetnu sezonu i želimo ići u tom pravcu i pomjerati granice", poručuju iz Olimpijskog centra Jahorina.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

U sklopu festivala na Jahorini će danas biti organizovane igre bez granica, pokazno letenje paragliderom i komercijalna vožnja kvadovima. Tokom dana će nastupiti Petar Grašo, a navečer Lexington bend.