Ljetna sezona
12

Festival Jahorina 365: Naša vizija je da Jahorina živi 365 dana u godini

Piše: E. Lj.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Ljetna sezona na Jahorini bit će otvorena 29. juna trodnevnim festivalom Jahorina 365 na kojem će nastupiti neke od najvećih regionalnih zvijezda. Organizatori poručuju da je Jahorina 365 prvi u nizu događaja koji će obilježiti sezonu na ovoj olimpijskoj ljepotici.

"Prema pokazateljima planinski turizam nam je u porastu za 22 posto u odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine, a OC Jahorina je pokazao sjajne rezultate. Shvatili smo da bez 365 dana korištenja planine Jahorine nismo ništa uradili. Dočekali smo da poslije toliko godina svi zajedno učestvujemo u ovom predivnom trenutku u kojem imamo otvaranje ljetne sezone na Jahorini", rekao je ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković.

Festival Jahorina 365 predstavlja spoj zabavnih i sportskih manifestacija koje će biti raspoređene u tri dana, a organizatori izdvajaju koncerte Severine, Lexington benda i Petra Graše.

"Naša vizija je da Jahorina živi 365 dana u godini i zbog toga smo dali takav naziv ovom festivalu. Nakon najsupješnije zimske sezone svih vremena na Jahorini imali smo fenomenalnu proljetnu sezonu i želimo ići u tom pravcu i pomjerati granice. Lexington bend smo izabrali zato što vlada veliko interesovanje u ovom regionu. Morali smo ispoštovati naše goste koji će doći na festival", rekao je generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevanić.

Naglasio je da je najuspješnija zimska sezona na Jahorini donijela brojne promjene - od pristupa poslu do zadovoljstva korisnika i skijaša.

"Cijelo ljeto radit ćemo na pripremi za zimsku sezonu, a paralelno ćemo se truditi da ljetna sezona bude najbolja", rekao je Ljevanić.

Frontmen grupe Lexington bend Bojan Vasković rekao je da je čest gost Jahorine i da mu je izuzetno drago što će nastupiti na ovom festivalu.

"Bio sam prije nekoliko mjeseci na Jahorini i uvjerio sam se da počinje živjeti na pravi način. U ime grupe Lexington, ali i drugih izvođača, mogu reći da smo zaista napravili sjajan program za ta tri dana", rekao je Vasković.

Direktor turističke agencije Sol Azur Samer Rešidat upoznao je prisutne o programu festivala Jahorina 365.

"U petak, 29. jula, u Sol Azur areni će u večernjim satima nastupiti regionalna zvijezda Severina. U subotu će, između ostalog, biti organizovane igre bez granica, pokazno letenje paragliderom i komercijalna vožnja kvadovima. Tokom dana će nastupiti Petar Grašo, a navečer Lexington bend. Interesovanje je zaista veliko, ostalo je još malo smještajnih kapaciteta i određeni broj ulaznica", rekao je Rešidat naglašavajući da bi ovaj događaj trebao postati tradicionalan.

Cijena smještaja za dva dana boravka na Jahorini je već od 29 KM, a više informacija o ovom festivalu možete dobiti u agenciji Sol Azur.