"Obojena"
182

Sarajevska grupa Lijepi Brener predstavila spot za prvu autorsku pjesmu

E. LJ.
Sarajevska grupa Lijepi Brener, koja je nastala 2014. godine kao srednjoškolski bend Treće gimnazije, je nakon pet godina klupske svirke predstavila pjesmu "Obojena" za koju je snimila i videospot.

Postavu grupe Lijepi Brener čine Edin Kovačević koji potpisuje tekst pjesme, Mehmed Mašić, Kerim Džaka, Alen Džaferspahić i Adi Avdić.

"Kao bend ovo radimo isključivo iz zabave. Svjesni smo da ovom pjesmom nećemo oživjeti ni rock'n'roll ni bilo koji drugi žanr, a vjerovatno ni osigurati egzistenciju. Ovom pjesmom jendostavno želimo pokazati žanr kojem naš bend teži i kojim će se, ako za to bude prilike, u budućnosti baviti. Pjesma je vesela i nadamo se da će svima koji je poslušaju, a i pogledaju spot barem malo popraviti raspoloženje", rekli su nam članovi grupe Lijepi Brener.

Aranžman pjesme potpisuju članovi grupe Lijepi Brener i Ashar Kurtović koji je bio zadužen za mix i mastering. Scenarij spota napisali su članovi grupe Lijepi Brener sa Eminom Kovačević, režiju potpisuje Faris Avdić, a sve je snimio Luka Vlaho. Za kostime i scenografiju bila je zadužena Mirzada Kobilić, montažu Adi Selimović, a u spotu se pojvljuju Dželila Mujović i Emerald Podbićanin.