Nakon objave albuma
36

Sarajevska grupa Nervni slom predstavila novi spot za pjesmu "Oprana"

L. K.
Nervni slom je sarajevski bend koji čini pet članova, a na sceni je već nekoliko godina. Ove godine su publici predstavili prvi album "Nervni slom", a sada su ih počastili novim spotom za pjesmu "Oprana".
"Usljed velike letargije, nezainteresovanosti i generalnog 'pranja' mi smo prilikom osnivanja benda napravili pjesmu 'Oprana' sa istoimenog debi albuma 'Nervni Slom koja u suštini govori o tome kako su mladi postali lijeni i razmaženi u iščekivanju nečega da se desi ili makar da imaju temu za razgovor na kafi. Svi gledaju u smartfone, sjede na kafama i šute, a žale se kako ništa ne valja i ništa ne ide. Može se reći da je pjesma omaž ovom modernom vremenu nula i kečeva gdje svako tvrdi da nešto radi, a u suštini većina nas dangubi od studenata do profesora“, naveli su momci i djevojke iz benda Nervni Slom.

Muziku i aranžman potpisuju članovi benda zajedno sa producentom albuma Petrom Stevanovićem (Ljubičice, Pančevo). Tekst je napisao frontmen benda Drugi Keno.

Režiju spota i produkciju potpisuje režiser Kerim Klokan.

"Režiser Kerim imao je ideju za vrlo jednostavan pristup spotu koristeći hyperlapse način snimanja u kombinaciji sa 'standardnim' uz dosta kadrova grada Sarajeva i sarajevskog naselja Dobrinja. Bend putuje kroz grad, gledaju kroz prozore i vide 'opranost' svuda dok zapravo iz priloženog možemo vidjeti da je grad doista živ i time je pokušao dočarati kako mi sami sebi predstavljamo najveću prepreku u tome da uživamo u životu i ljepoti istog", kazao je Drugi Keno.

Inače, sarajevska grupa Nervni Slom je osnovana 2013. godine te ima za cilj da sa svojom audio municijom odgovori na sve nedaće i probleme sa kojima se ponajviše mladi susreću, ali i stariji. U toku je i promotivna turneja benda nazvana također po pjesmi sa debi albuma 'Emir Tour 2019'.