Pogledajte dio atmosfere
127

Sarajevska filharmonijija i grupa Regina priredili sjajan koncert u Narodnom pozorištu

L. R.
Sarajevska filharmonijija i grupa Regina (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevska filharmonijija i grupa Regina (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevska filharmonija i grupa Regina večeras su priredili sjajan koncert u Narodnom pozorištu u okviru programa Kultura na ulice.

Posljednji koncet kojeg je grupa Regina održala u Sarajevu, bio je 2019. godine na Trgu Alije Izetbegovića. Budući da je prošlo gotovo četiri godine od njihovog nastupa, večerašnji performans željno se iščekivao.

Brojni obožavatelji večeras imali priliku uživati u nešto drugačijim izvedbama pjesama grupe Regine, gdje je grupa na čelu sa Aleksandrom Čovićem izvela neke od najvećih hitova kao što su "Sve mogu ja", "Kad poludimo", "Sama", "Zub za zub", "Za one stare dane", ali i nove hitove "Mogu ja" i "Opraštam ti".

Koncert pod nazivom "Kad poludimo" održan je u okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice!". Povod za koncert je proslava stogodišnjice Sarajevske filharmonije i trideset godina od osnivanja grupe Regina.

"Kad sam, prije trideset godina, počeo raditi sa grupom nisam ni pretpostavljao da će moje pjesme izvoditi ozbiljan orkestar kao što je to Sarajevska filharmonija", rekao je Aleksandar Čović jučer na konferenciji za novinare.

Dirigent večerašnjeg koncerta "Kad poludimo" bio je Nenad Tešić, a koncertu su se pridružili i brojni muzičari iz regiona. Među njima je i mladi muzičar iz Srbije Stefan Zdravković koji je poznat još pod imenom "Princ od Vranje".