Muzika
64

Remi i Sassja u borbi protiv predrasuda i diskriminacije: Poslušajte "Etikete"

Klix.ba
Hrvatska reperica Mirela Priselac Remi, frontmenica grupe Elemental, i tuzlanska reperica Sassja snimile su zajednički spot za pjesmu "Etikete" koji je premijerno prikazan jučer na MTV Adria u pet država: Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, BiH i Crnoj Gori.

Remi i Sassju, "prvu ženu FM JAM-a", spojile su "Etikete", pjesma koja će se naći na Sassjinom prvom albumu "Taktički praktično".

Spot za pjesmu "Etikete" sniman je u Zagrebu, a govori o predrasudama s kojima se često susreću mnogi, a pogotovo žene. Pjesma je kritika društva kroz diskriminaciju, te poručuje kako ljudi vrlo lako "lijepe etikete" ne želeći ostvariti intelektualni napor da bi prihvatili međusobne razlike.

"Pjesma je odlična. Sassja i Remi su super kombinacija, refren ulazi u uho nakon prvog slušanja i moram priznati da su obje svoje strofe izvele na zavidnom nivou. Mnogi muški kolege će im zavidjeti. Sassja je naša mala sestra i znam dobro kako ona roka, a Remi sam iskreno poželio da čujem na klasičnom beatu. Elemental je odličan bend, ali ovu Remi nisam dugo čuo, i nadam se da ćemo je češće čuti u ovakvom izdanju!", poručio je Frenkie.

"Taktički praktično" u izdanju Menarta izlazi sredinom marta, a na njemu je radila izvrsna internacionalna ekipa – Koolade, poznati hrvatski producent kojem je ovo prva suradnja sa Sassjom. Osim Kooladea na albumu su radili hrvatski i slovenski duberi - Jah Billah i Kantriman s kojima Sassja dijeli dugogodišnju saradnju.

Sredinom marta Sassja nastupa u Zagrebu i Ljubljani, gdje će započeti promociju novog albuma, a detalji nastupa bit će poznati uskoro.

Više o Sassji čitajte ovdje.