Muzika
366

Poslušajte: Neobična saradnja Billaina i Bože Vreće u pjesmi "Sahtijan"

Klix.ba
"Sahtijan" je naziv nove pjesme Bože Vreće koja je nastala u saradnji sa uspješnim sarajevskim producentom Adisom Kutkutom Billainom.

Za muziku i tekst bio je zadužen Božo Vrećo, dok muzičku produkciju potpisuje Billain.

Video za "Sahtijan" radila je ekipa iz sarajevskog studija Spektroom, u čijim prostorijama su kadrovi i snimljeni, pa su se tako za kamerom našli Nikola Blagojević i Danko Bevanda, koji je pored Billaina bio zadužen i za montažu.

Kako kaže Božo, "Sahtijan" je kovčeg za djevojačko ruho u kome se čuvalo sve ono što bi ona izvezla, istkala te čuvala za poseban dan.

"Motiv pletenice je motiv moje majke, a sama saradnja sa Billijem je bila jako inspirativna, drugačija i spontana. Pjesma je snimljena u vozu u Mostaru, u improviziranom studiju i odmah se javila želja da sarađujemo. Bilo je jako zanimljivo na snimanju, imao sam na sebi dosta toga oštrog i prekrasne su scene oslobađanja i potpunog prepuštanja emocijama", pojašnjava Vrećo, koji je sam radio na stajlingu za snimanje.

Billain smatra da je ovaj muzički spot dosta prirodan.

"Božo je snimio akapelu u vozu za vrijeme snimanja našeg filma 'Soultrain', moje FMJAM ekipe, a na meni je bio izazov pronaći tempo, a da ne komadam vokal. Spot je kontrastni sudar saradnje baš u smislu crno-bijele priče i način na koji smo snimali je bio veoma spontan. Bio je moment gdje sam osjetio potrebu da smislim i taj armor koji nosi oštre note kao kontrast muzike. Čim se traka u biti i desila ja sam imao dvije-tri ideje kako bi to trebalo izgledati. Definitivno jedna od najdražih ostvarenja", napominje Billain.

Ostatak ekipe koji je bio dio "Sahtijana" su; Hair: Studion EN, Make up: Maja Koristović- Talović, Props: Dina Cerić, Light: Adi Kebo & Haris Hubijar, Camera assistant: Zlatan Menković, Thanks to: PAL-e, Belma Jusufović & Neše Jerlagić.