Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1888 godine ovaj orkestar je osnovan pod nazivom hrvataka glazba Mostar mada počeci sviranja same glazbe sezu dvadesetak gosina prije ove godine.Proslavili su neki dan 130 godina postojanja i kao prvi orkestar u BiH koji je svirao.Kome smeta i misli da govorim neistinu neka istrazi. Postoji bezbeoj fotografija i domumenata na internetu o imenima sviraca i dirigenata iz tog razdoblja u Mostaru i mjestima gdje su sve svirali po Europi.I danas se tako zove.
Odlični su! Izbor pjesama super, obrada, vokal opasno dobar. Snimak je amaterski, ali to ne umanjuje kvalitet. Mostarci, bravo!
Ovi sto negativno komentarisu moraju uzeti u obzir da se ne radi o profesionalnim muzicarima nego o amaterima, druga stvar ti svi sto lupaju negativne komentare očigledno nisu nikad u zivotu culi niti jedan limeni orkestar i pojma nemaju koja je funkcija istog u drustvu. U svakom slucaju samo nek se se*e po svima. Blago nama.
užas u glazbenom, puhačkom, pjevačkom i svakom drugom smislu... veoma loša obrada, zvuk limen, izvještačen, bez duše i osjećaja, pjevač k'o da je isp'o iz zmbt
Ovaj momak dobro pjeva...
Hrvatska politika/crkva je pokušavala iskorijeniti sve što je bosansko a sad je u stvari to njihovo... Koji je to sjeb u glavi kod ljudi... Mrziš nešto a onda ponovo voliš....