Odlična zabava
12

Poslušajte kako je mostarski puhački orkestar obradio Indexe i Bijelo dugme

G. Š.
Mostarski puhački orkestar večeras je po prvi put u gradu na Neretvi predstavio u novom ruhu najveće hitove legendarnih Indexa, Bijelog dugmeta i drugih velikana muzičke prijeratne pop i rock scene pod naziv ‘’Pop i rock strana A’’.

Najpoznatije pjesme legendarnih Indexa, Bijeloga dugmeta, Prljavoga kazališta, Parnoga valjka, Vajte, Novih fosila puhački orkestar je izveo pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoze izazivajući oduševljenje publike.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Uzavrelu atmosfera u Galeriji kraljice Katarine Kosača do usijanja su doveli podigavši publiku na noge solisti Ante Šunjić, Josip Aničić, Ivan Sušac, Mario Berišić i Mostarski big band.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Koncert kakav mostarska publika prije nije imala priliku vidjeti prije je poklon građanima od Hrvatske glazbe Mostar, koja je donijela dašak muzičke pop i rock scene iz zlatnih vremena bivše Jugoslavije u jednom sasvim novom ruhu.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Sjećanje na velike hitove kroz razgovor s izvođačima i s publikom je dodatno oživio voditelj Boris Čerkuč. On je vješto plovio muzičkim vremeplovom, te donosio detalje o velikim hitovima kojima su Mostarke i Mostarci večeras na poseban način odali počast ne štedeći glas za pjevanje, niti dlanove za pljeskanje.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

‘’Ovo su hitovi koji se ne mogu zaboraviti’’, ‘’ Činjenica je da sve više mladih generacija sluša hitove na kojima smo mi odrasli’’, neki su od komentara koji su se mogli čuti nakon koncerta, koji će bez sumnje ostati mnogima u pamćenju.