U originalnoj postavi
9

VIDEO / Ponovo se okuplja bend Seven Up

Piše: T. S.
Sarajevski bend Seven Up uskoro bi se mogao ponovo okupiti i to u originalnom sastavu. Kako saznaje portal Klix.ba, pregovori su u toku i članovi benda Elvir Lilo Hadžijamaković, Fuad Backović Deen, Goran Radić Gogi, Damir Pašić Dadi i Nedim Zgodić bi uskoro trebali i zvanično potvrditi da nastavljaju tamo gdje su stali 2004. godine.

Svi članovi benda, izuzev Fuada Backovića Deena, koji je u Milanu, žive u Sarajevu, te su odlučili da se nakon nekoliko godina ponovo okupe i snime nove pjesme.

"Svi članovi su zainteresirani za povratak, samo moramo sjesti za jedan stol i sve dogovoriti. Za sada sve potvrde idu preko telefona, odnosno skypea", kazao je za Klix.ba jedan od članova benda Seven Up.

Podsjetimo, bend Seven Up je osnovan 1993. godine, njihov prvi album objavljen je 1995. godine i nazvan je "Noćne ptice", a tadašnji sastav benda činili su Aida Lindov, Goran Radić, Elvir Hadžijamaković, Nermin Karšić, Damir Pašić i Nedim Zgodić.

Fuad Backović Deen je u bend došao 1996. godine, a 1997. su zahvaljujući novim pjesmama i brojnim nastupima ponijeli laskavu titulu Grupa godine.

Tinejdžeri Gogi, Lilo, Deen, Dadi i Nedim vrlo brzo su postali veoma popularni, a album "Otvori oči" im je donio ekskluzivne ugovore sa renomiranim diskografskim kućama. Upravo zahvaljujući tom albumu osvojili su brojne nagrade 1998. godine, a priznanja su se nakon toga nastavila nizati. Godine 2004. objavili su svoj posljednji album pod nazivom "Kraj".