Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Producenti i skladatelji preko autorskih prava najviše zarađuju na hr. glazbenoj sceni, a popularni pjevači poput npr. Severine ili Tonija Cetinskog moraju svoj novac zaraditi nastupima po klubovima i dvoranama. U Hrvatskoj je isplativije biti skladatelj ili producent nego popularni pjevač.
Cajki nema dovoljno, a eno koncert Mile Kitic 30.06. u Zadru, cijeli grad obljepljen bilbordima
Mile Kitić ima koncert u Zadru i u još desetak mjesta u Hrvatskoj svake godine, ali Kitića nema na 95% radio postaja u RH, ne postoji za hr. TV kuće, nema ga u 90% kafića, restorana i ostalim uslužnim objektima koji puštanjem glazbe plaćaju naknadu ZAMP-u koji onda taj novac najviše raspoređuje skladateljima i ništo malo pjevačima. Radio postaje, TV kuće i uslužni sektor uplate 90% novca ZAMP-u, a klubovi i organizatori koncerata možda 10%.
jesim dovoljno malo sutra nebi dzaba severina snjimala film jos jos