Tu su i umjetnici iz BiH
10

Ovi muzičari u Hrvatskoj su najviše zaradili u protekloj godini

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP objavilo je liste najslušanijih pjesama u prethodnoj godini, ali i najpopularnijih izvođača te onih koji su najviše zaradili. Jutarnji list navodi kako će oni najslušaniji dobiti iznose između 30 do 60 hiljada eura.

Najpopularnija pjesma u susjednoj zemlji bio je hit "Trebaš li me" koji izvode Matija Cvek i Eni Jurišić, a među omiljenim bile su i numere "Ponovo" Parnog valjka, Massimov "Mali krug velikih ljudi", kao i "Nekad je bilo bolje" koju izvodi Detour.

Također, predstavljena je i lista top 10 domaćih autora po zaradi, a čine je: Ante Pecotić, Branimir Mihaljević, Husein Hasanefendić, Miroslav Buljan, Neno Belan, Predrag Martinjak, Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić, Zdenko Runjić kao i Zlatan Stipišić Gibonni.

Foto: ZAMP
Foto: ZAMP

Jutarnji list navodi da će zahvaljujući popularnosti svojih hitova ovih deset kapitalaca za proteklu godinu od ZAMP-a dobiti između 30 i 60 tisuća eura.

Uz ovu listu predstavljena je i lista najpopularnijih regionalnih autora na kojoj se nalazi i nekoliko muzičara iz BiH, a čine ju Dušan Bačić, Edin Šaran, Momčilo Bajagić Bajaga, Nedim Babović te Zlatko Arslanagić.

Foto: ZAMP
Foto: ZAMP

Ono što je mnogima bilo zanimljivo jeste činjenica da među najslušanijim nema "cajki", a za Jutarnji list su iz ZAMP-a pojasnili i taj podatak.

"Nisu nestale, ali takve pjesme se u pravilu ne emitiraju u hrvatskom radijskom ili televizijskom programu. Što se tiče koncerata na kojima se izvodi takva vrsta muzike njih definitivno u Hrvatskoj ima, ali očito ne dovoljno da bi se prodajom ulaznica uvrstili među top deset naše liste", naveli su.