Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ode Đole, a sa njim i dio nas. Dio onog boljeg dijela.
Oproati velika reko... al’ ja sam morao preko🥲
Legenda, najbolji kantautor na ovim prostorima.
Klonula mu samo glava, k'o da drema, k'o da spava i još pamte šta je zadnje rek'o.. RIP Maestro.
Legenda, najbolji kantautor na ovim prostorima.
R.I.P.
Moja draga sad je u Japanu
"Što više mislim, sve više slutim Nađite nekog drugog da pjeva Ovu ću pjesmu da odćutim Nema mi pjesme bez Sarajeva" Kada niko nije smio, on je govorio, po cijenu života prvi poslije rata došao u svoje Sarajevo i održao koncert... pjevao nije dok Sarajevo gori! Ovom čovjeku mnogo dugujemo, Hvala Đole, Tvoje Sarajevo
Umro je drug TITO !!!!
Sta mi da radimo kad sve sto vrijedi ode i napusti ovu planetu jednoga dana. Onda idemo i mi, jer ovdje ce biti neizdrzljivo...
Čovjek u pravom smislu riječi. Čovjek koji je razlikovao dobro od zla i nije se bojao to reči javno. Svoj stav prema onome što se dešavalo najbolje je rekao svojim pjesmama: "samo da rata ne bude", "krivi smo mi", "sevdalinka" itd. Poeta kakav se dugo neće ponoviti. O mnogo čemu je pjesmu napisao i zaslužio je da neko napiše pjesmu o Đoletu, poput one što je on napisao za Kemala Montena.
"Kad odem,kad mesečina zaveje moj trag,nemoj tugovati,jer jednom svakom mali nemi slavuj doleti na prag..Legendo,počivaj u miru!
Ne mogu opisati koliki uticaj je ovaj covjek imao na mene, na moj karakter i kreiranje zivotnih stavova...Toliko inspiracije u svemu...Veliki gubitak, osjecam veliku prazninu u dusi.
Đole je svima nama pokazao da se može bolje.
Legenda! Umjetnik, prije svega covjek! Poseban, drugaciji! Hvala ti za predivne pjesme!
velika legenda, znao je i rapslakati i nasmijati
Pocivaj u miru.Legendo.
Laka ti vojvodzanska zemlja bila !
Hvala ti na divnom odrastanju
Boza zvani Pub, Devojka sa cardas nogama, Ljerka, Saputnik... Đole... HVALA TI !!!