Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da je Gavrlio fulio,ne bi bilo Yuge,ne bilo nacionalozma ovog danas,svi bi bili germanija!!!
@gooUser19091985 Atentat je bio povod početku rata, a ne razlog rata. Rat bi se dogodio svakako i ništa ne bi drukčije završilo.
@gooUser19091985 Alles alles alles
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Poglupa pjesma.
ovog gavrila teroristu cesto promovisu
Da je cincar fulio nikad mu braca ne bi vidili mora....ne bi bilo ni jadikovke tamo daleko...Poslase ih vitezovi bosnjacke regimente na odmor dok si reko cakija. Picili su preko prokletija ko da u guzici imaju motor.
Dovoljno je 27 sekundi da znamo da je pjesma smece. Ostalo me ne zanima.
Gavrilo je terorista, kao i svaki genocidni srbin.........
Evo pjesme o Pravoslavnom Teroristi
Na kakvim drogama li je bio tekstopisac... Nigdje veze s vezom...
Ne moremo mi dalje od istorije ni makac. Pisa.m se po tim temama
Rat se bio već pripremio. Ovi pjevači bi samo trebali malo proučiti francusko-njemačku istoriju pa bi znali da se ništa neokreće oko balkana. Kao ni danas.
Germanijo dolazimo...
Najbjrovatnije bi bili giganti..Svica!!!
Cak i prvog svjetskog rata su srbi krenuli
Pa ne bi bilo fasisticke Srboslavije.
Možda bi Ferdinanda ubila njemačka tajna služba, jer se danas tvrdi da je on smatrao da bi rat protiv Rusije uništio Austrougarsku, a Slovenima treba dati treću komponentu carstva. Možda bi i Austrija poželjela neku koloniju pa tako izbio rat. Možda bi Njemačka napala Austriju da ujedini sve stanovnike koji govore taj jezik. Možda bi sukob bio između Rusije i Turske oko Carigrada. Mislim da bi u onoj fazi Evrope stogodišnji mir bio najmanje vjerovatna opcije.
bezveze
Za svaki rat postoji uzrok, povod i posledice. Atentat koji je izvršio Gavrilo nije bio uzrok Velikog rata, nego njegov povod. Vjerovatno bi se kasnije našao neki drugi povod , da atentata nije bilo.