Anchy & The Moondogs
50

Objavljen teaser za pjesmu "Oj Germanijo/Dojčland": Šta bi bilo da je fulio Gavrilo?

L. K.
"Šta bi bilo da je fulio Gavrilo i da su Švabe i Partizani bili najbolji jarani“, ovim stihovima počinje pjesma "Oj Germanijo/Dojčland“ grupe Anchy & The Moondogs za koju su objavili teaser.

Tako, uprkos vremenu pandemije i sveopće izolacije, oni najavljuju izlazak svoje nove pjesme i video spota, čija promocija će biti upriličena u petak, 11. decembra, u sarajevskom kinu Bosna u 13:30 sati.

Pjesma, kako kažu autori Anil Melunović i Haris Bise, ima ljubavni štih, ali je posvećena i apsurdima bh. historije i egzodusu mladih iz zemlje. Pjesma, kao i video spot, su autorsko viđenje stanja u društvu danas. Istovremeno, ideja ove pjesme je da ljubav pobjeđuje i nam svima treba optimizma.

Autori teksta, muzike i aranžmana su dvojac Melunović-Bise, svirali su Vlatko Milošević (gitara), Valentin Šiška (bas gitara), Dino Olovčić (klavijature), Adnan Cico (saksofon), Darko Beus (truba) i Mirsad Abdagić Kike (drombulje), dok je bubnjeve programirao Tihomir Toši Domaćin u studiju "Helem nejse".

Značajno kreativno učešće u aranžmanu imao je poznati sarajevski muzičar Ivica Vinković. Pjesmu su otpjevali Anchy i Renata Kurtalić, uz podršku hora AKCUS Seljo. Video spot, po ideji i scenariju Anchyja i Harija, režirao je Jasmin Duraković. Spot u igranoj formi sniman je posljednjih nekoliko mjeseci na više lokacija u Sarajevu.