Crvena jabuka sinoć u Zetri
1
Nezaboravan dernek u gradu gdje je ljubav počela
Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ŽERA...Dirlijo... Zadnji put me pogledaj...i...Dobro neka svira... ŽERA...Ima nešto od srca do srca...Tamo gdje ljubav počinje... ŽERA...Stari moj...Ne dam da ovaj osjećaj ode... ŽERA...Stižu me sjećanja...i...Sto pijanih noći... ŽERA...Sa tvojih usana...Čarolija kad nestane... ŽERA...Čuvaj se... Hvala za koncert i Za sve ove godine...
ella potpisujem.. a za ove neke komentare prije..mislim da nije vrijedno pokusavati reci nesto na njih..jer fkt ne mogu da shvatim te ljude..svakom ce naci neku manu i prigovoriti nesto..:s ja sam bila na koncertu..i meni je bilo super..jedan od boljih..samo sam obracala paznju na svoje drustvo i na pozorrnicu..cak i da sam bila sama u dvorani mislim da bi mi bilo super..crvena jabuka THE BEST..:))
5 12 nezaboravan spektakl..zeri svaka cast nikada nije bolje pjevao,scena mrak,emocije na sve strane...to mogu razumjeti samo sarajevska raja koja je rasla,ljubila i tugovala uz njihove pjesme..bilo je i suza i smijeha u zetri..momci svaka cast,zelim vam da trajete jos 25 godina!A vi nacionalisti i ostali,cekajte seke,neke,cece i brene i ostale splavaruse da hrlite na njihove koncerte..sta cete,ne moze svak biti sarajevska raja!!:))jedna je dusa sarajeva!!
Sve je ovo cijedjenje jadne Bosne i Bosanaca...Niko od ovih Zagreb oriented estradnjaka ni marke poreza ovdje ne ostavi da i BiH budzet ima neke koristi a vi hrlite na njihove koncerte, navikli ste
Žao mi je što nisam bio zbog legendarnog enisa. Stvarno guzno crijevo, nema dalje.
Odlican komentar!!!
Koncert je bio predivan. kao dijete odrasla sam uz njihove pjesme i ispunila mi se zelja poslije toliko godina da prisustvujem njihovom koncertu. dosla sam iz Tuzle i uzivala u svakoj pjesmi i svakom trenutku. istina,nije bilo bas raje koliko sam ocekivala ali jos bolje, bilo je dovoljno prostora za sve. scenogravija pozornice-predivna,ozvucenje-odlico a pjesme jos bolje. sve u svemu ne znam kako bi opisala ono sto sam dozivila na tom koncertu.CRVENA JABUKO-hvala ti na svim pjesmama koje su me vratile u jedan predivan dio zivota koji je davno prosao ali zahvaljujuci vama jos uvijek zivi u meni!!!!!!!!!
Koje jadne izjave,Žera je cijeli rat bio u Sarajevu,i Žera nije nikakav hercegovac samo je igrom prilika rodjen u Mostaru,roditelji su mu iz Sarajeva,i on je pravi sarajlija,javi se kad budes mu do koljena jer covjek je legenda i uvijek ce to i ostati jer to je zadnja generacija sarajevskih PRAVIH sarajevskih muzicara(Jabuka,Orkestar...)
Posto sam ja generacija kad je DIRLIJA bila cool, mislim da vam je Zera sinoc ODRECITOVAO par pjesama...mimo toga on nije Sarajlija,nego Hercegovac sa zescim PRO-CRO izjavama 92-95 cak sta vise govoreci i poslje rata da je C.Jabuka HR band. Ako oni to zele...neka budu Licno Zera mi se zgadio 97 na odmoru u Opatiji, dok su imali koncert..ponovio je sigurno 5 puta pjesmu Ruzo Hrvatska...koja nije njegova,nego da dokaze svoje Hrvatstvo..... Pjesme C.Jabuke naravno i dalje volim....medjutim ovo nije Jabuka...nego tezgarenje ,..zafalilo za konjak
:$ a ko kaze da se mi stidimo. . nidje ti veze komentar. . boga mi. daj malo procitaj komentar, razmisli o njima. .pa onda kazi sta mislis.
Nikada necu prezaliti sto nisam bila na kocertu... Roditelji me nisu pustili, maloljetna sam... Ne stidim se toga sto slusam Crvenu Jabuku i ostale EX-YU bendove, kada imaju prelijepe pjesme i vrhunske tekstove. Ako vam smeta Crvena Jabuka, bujrum, pa slusajte Seku, Stoju, Daru i ostale splavaruse.... Hvala. Dovidjenja!
heinrich pretjerujes vala. ljudi su pjevali 3 sata i 15 minuta. . i nisu se kur.ci.i sa bisom ko ostali, ko lafo otpjevaju sat i po, onda odu, pa da ih zovemo na bis. to za enisa...a dobro, sad ste svi protiv njega. . nije ni meni sad neki lik, ali sta se koji vrag kurc.ite. . definitivno je postigao vise nego vecina nas, pa kakav god semsko bio. . i ostalo. prije 5 godina vam je valjao. za halida ne ka.ki covjek je bio promukao, ali sta sad. .otpjevao je u intonaciji. na konceru je vala samo falilo cuge. . tamo sviraju dirliju, a raja jede kokice i pije swity sokice. . nidje veze. ali eto. ocito je zetra postala zabranjena zona za alkohol
Bio sam na koncertu i kao veliki fan Jabuke razocaran sviranjem, Zerinim pjevanjem. Jednostavno su sveli nekad tako veliki band na obicni tezgaroski. Isto sviraju kao po brodicama po jadranu kad ljeti tezgare i ko fol doveli goste, filharmoniju koja se cula 2 min na pocetku, nekakve kafanske tamburase i muzicke nepismenjake poput Enisa Beslagica. Halid je jedva otpjevao jednu pjesmu, promukao uzas, sramota sto je uopste izasao iz postovanja prema publici. Sve u svemu veoma jeftino, tezgaroski i neprofesionalno u odnosu kako je to nekad prilicilo grupi Crvena Jabuka.
meni je bezze bilo....
Ali je u VIP BACK STAGE-u bilo vatreno :D covjek bi rekao tuca ce biti medju publikom a ono se u VIP lozi pomakljase kao u ringu :D Ultimate fight, gdje je jedan od boraca uspio da na brzaka otkopca kosulju i pokaze svoje misice, i tetovazu, stim da je kasnije prilikom izvodjenja od strane specijalaca bio manji od makovog zrna :D To sam dobro zapazio sa tribine sa koje se vip loza vidjela kao na dlanu heheheh :D