Crvena jabuka sinoć u Zetri
1

FOTO / Nezaboravan dernek u gradu gdje je ljubav počela

Sarajevo-x.com
Semir Hadžimuratović i Feđa Krvavac/Fotoservis
'Kad sat zazvoni', zapjevao je Žera sinoć nešto iza osam sati u sarajevskoj Zetri započinjući proslavu 25. godišnjice najpopularnije pop grupe s ovih prostora - 'Crvene jabuke'. Najljepše ljubavne pjesme još jednom su osvojile srca svih Sarajlija i onih koji su odrastali uz pjesme ove legendarne sarajevske grupe, ali i onih koji će tek da odrastu uz najljepše ljubavne stihove koje nam je podarila Crvena jabuka.

Nekoliko hiljada ljudi sinoć je zajedno sa Žerom i njegovim gostima, Enisom Bešlagićem, Antimonom, Zijom Valentinom, Halidom Bešlićem... uživalo nešto više od tri sata uz nezaboravne hitove Crvene jabuke.

'Bježi kišo s prozora', 'Moje najmilije', 'Tugo, nesrećo', 'To mi radi', 'Vjetar', su samo neke od pjesma koje je Žera sinoć još jednom poklonio svom gradu, gradu u kojem su prije 25. godina rođeni 'bivši dječaci'.

Odličnu i zaista emotivnu atmosferu Žera je začinio pozvavši na scenu legendarnog Enisa Bešlagića, a zatim i Antimona, koji su otpjevali hit sa posljednjeg albuma, 'Jazz.ba', ali i za dušu onih koji na dobrom derneku vole čuti i poneki narodnjak zapjevala se i pjesma 'Iznad Tešnja zora sviče', a nešto kasnije na scenu je izašao i najpopularniji folk pjevač sa naših prostora Halid Bešlić, koji je još više podgrijao svakako 'usijanu' atmosferu.

'Za sve ove godine' zapjevao je Žera, za svih 25. godina najljepših ljubavnih stihova koje su podarili ne samo Sarajlijama već svim ljudima s prostora Balkana i dalje, za svih 25. godina koje je publika podarila Crvenoj jabuci, Žera se vratio u grad gdje je ljubav i počela.

I svi su 'zapjevali našu pjesmu' u gradu gdje je ljubav počela, a nakon toga Žera i njegov bend su se povukli sa scene.

No, samo nekoliko minuta kasnije uz velike ovacije publike vratili su se pjevajući nikad prevaziđeni hit 'Ostani'.

Sarajlije su bile i više nego zadovoljne koncertom ili bolje reći dernekom koji je Žera priredio povodom proslave 25. rođendana Crvene jabuke.

Iz Zetre su izlazili pjevajući dok su ih 'stizala sjećanja' na godine mladosti provedene uz najljepše stihove Crvene jabuke, na prve ljubavi i prve poljupce...