Koncert već rasprodan
78

Neil Jason, basista Bryana Ferryja: Na Jahorini pravimo fantastičan show

L. K.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Svjetski popularni pjevač Bryan Ferry nastupit će 7. decembra u 20 sati na olimpijskoj ljepotici Jahorini, a njegov basista Neil Jason se večeras obratio novinarima.

Organizatori ističu da je koncert Bryana Ferryja od izuzetnog značaja za Jahorinu koja želi, poslije Zimskih olimpijskih igara 1984. i legendarnog Vučka, vratiti svjetski sjaj. Dodali su kako je ovo veoma zahtjevan projekat, kao i da posljednja dva mjeseca imaju pune ruke posla.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

"Možemo slobodno kazati da nas na Jahorini očekuje dva sata audio-vizuelnog spektakla po svjetskim standardima, sve ono što je publika vidjela i doživjela na američkoj turneji. S Bryanom na Jahorinu dolazi njegov tim od 25 vrhunskih profesionalaca koji će s nama zajedno sedam dana raditi na završnim pripremama vodeći računa o svim detaljima i posipajući cijeli događaj zlatnom prašinom. Svi ljudi s kojima sarađujemo na Jahorini su izvrsni i dišu za ovaj koncert", kažu organizatori.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Prisutnima se večeras obratio i Jason, koji je kazao kako Ferry nije stigao na press konferenciju jer mu je kasnio let.

"On vas sve pozdravlja, trenutno je u Sarajevu. Bosna i Hercegovina je prelijepa zemlja i velika nam je čast što smo ovdje i što ćemo sutra nastupati na Jahorini. Sutra navečer ćemo napraviti fantastičan show. Sjećam se da je Jahorina bila lijepa i prije 40 godina, a sada je još ljepša", rekao je između ostalog Jason.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Karte za koncert rasprodate su prije nekoliko dana. Dodaju i kako će svečano otvorenje skijaške sezone biti sutra u 18:30, te kako će u 19 sati publiku zagrijati Dejan Cukić & Spori ritam, koji će scenu i publiku u 20 sati prepustiti Ferryju. Svirat će pjesme koje je izvodio na turneji Avalon, tj. i solo singlove i hitove iz vremena kada je bio član grupe Roxy Music.