Muzika
0

Nakon sedam godina Dino Merlin održao nezaboravan koncert u prepunoj zeničkoj Areni

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici večeras je Dino Merlin nakon sedam godina održao svoj koncert u sklopu turneje Hotel Nacional, a zajedno uglas pjevalo je više od 10.000 fanova.

Dino je nakon skoro sedam godina ponovo Gradsku arenu napunio do posljednjeg mjesta, a hiljade fanova zajedno sa njim je pjevalo najveće hitove.

Koncert je otvorio pjesmom "Školjka" dok se na bini dizala zavjesa, a potom je sve prisutne pozdravio sa riječima da je "ovo njegova Zenica, publika i mladost".

Pjesme sa posljednjeg albuma, koji nosi ime kao i koncertna turneja, otpjevane su odmah na početku koncerta.

"Sanjao sam divan san, tako to biva pred velike događaje kakav je ovaj u Zenici. Sanjao sam da se čovječanstvo umorilo od ratova, krvi, ubijanja, suza i boli. Sanjao sam kad su se ljudi zaželjeli bratstva, solidarnosti i ljubavi", kazao je Dino, te otpjevao pjesmu "Kad si rekla da me voliš".

Potom su uslijedili hitovi "Sarajevo", "Danas sam ok", "Mjesečina", da bi nakon pjesme "Kremen" Dino pitao publiku koliko još imaju energije za nastavak koncerta.

"Vi ste nevjerovatna publika. Sedam godina je prošlo i mislio sam da se takva energija ne može ponoviti, ali ovo je odlično i bolje. Pa dokle vi možete da idete?", pitao je Dino u čudu zeničku publiku koja je odgovorila pozitivnim ovacijama.

Na koncertu su još izvedeni hitovi svima poznati "Ptica bijela" i "Sve je laž" koje je publika pozdravila gromoglasnim ovacijama te od početka do kraja zajedno sa Dinom otpjevali njene stihove.

Koncert je završen sa dva bisa na kojem su izvedene pjesme "Bosnom behar probeharao", "Jorgovani", "Lažu me" i "Undo". Zenička publika nastup Dine i njegovog tima nagradila je velikim i dugim aplauzom.