Red Bull Symphonic
280

Najveća imena domaće rep scene sa Sarajevskom filharmonijom napravili muzički spektakl u gradu

N. V.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras je održan pravi muzički spektakl koji je spojio klasični orkestar sa najpoznatijim imenima domaćeg hip hopa.

U okviru "Red Bull Symphonica", Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo su uz pratnju Sarajevske filharmonije publici pružili nesvakidašnju priliku da čuje i vidi plodove saradnje hip hop izvođača sa klasičnim muzičarima.

S obzirom na to da je u Narodno pozorište u Sarajevu dobšao ogroman broj ljudi, a pozorište je bilo puno do posljednjeg mjesta, jasno je da postoji velika zainteresovanost za ovakvu vrstu događaja.

"Red Bull Symphonic" je inače prvi put održan u Beču 2020. godine kada je u kultnom Wiener Konzerthausu kompozicije drum 'n' bass dvojca Camo & Krooked izvodio 74-člani orkestar Maxa Steinera, uz ravnanje svjetski poznatog kompozitora i dirigenta Christiana Kolonovitsa.

Drugo izdanje Symphonica održano je u Bosni i Hercegovini prošle godine kada je reper Indigo nastupio sa gudačkim orkestrom Victoria String Orchestra u sarajevskom Domu mladih.

Ovo večeras je treće izdanje, a kako su organizatori ranije kazali, izazov je mnogo veći s obzirom i na veći broj muzičara i kompleksniju produkciju.