Kreativna zabava
0

"Londonjezeri" u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Svi ste pozvani na kreativnu zabavu pod nazivom "Londonjezeri" u Sarajevu u subotu, 9. oktobra u 20 sati.

Dobrodošlicu će vam poželjeti domaćini u kinu "Bosna", a program počinje projekcijom filma "Favela on Blast" izdavačke kuće "Mad Decent".

"Favela on Blast", režiserski filmski debi čovjeka koji je nominovan za nagradu Grammy - DJ-a i producenta Diploa, i njegovog partnera Leandro HBL-a predstavlja dokumentaciju jarkih i inovativnih muzičkih subkultura koje su nastale u Brazilu, u siromašnim predgrađima, poznatim kao favele. Ispod radara mainstream društva za posljednjih 20 godina stvorili su svoj jezik, stil i heroje. Favela on Blast prikazuje rijetko viđene priče MC-a, DJ-a, plesača i kulturnih producenata kroz oči Dipla i brazilskog režisera Leandro HBL-a s nezaboravnim nastupima funk zvijezde Deize Tigrona, Mr. Catra i Duda Do Borella.

"Favela on Blast" dokumentuje "Carioca Funk", muzički ritam koji u sebi ima američki elektronski funk iz osamdesetih s različitim uticajima brazilske muzike. Jedan od najzanimljivijih muzičkih pokreta u svijetu dolazi iz jednog od najnasilnijih i najsiromašnijih mjesta, predgrađa Rio de Janeira. Bombastični ritmovi Miami Bassa pomiješani su sa raznim loopovima i semplovima, a ujedinjeni sa snažnim rap vokalima, u kojima se koristi brazilski sleng. To je muzika koja je osmišljena da se sluša u tropskim noćima Ria što glasnije i sa što je više moguće basa.

Nakon projekcije filma, zakazane za 20 sati, nastupaju dobro poznati sarajevski DJ-evi: Mr. Mehikano/N.E.K.O, DJ Ahmaad/French Kiss Fm i GOGO ba/Mooreeya.

Cijena ulaznice je 5 KM, a od 22 do 23 sata djevojkama je ulaz besplatan.