Numera "Opraštam ti"
25

Grupa Regina predstavila prvu novu pjesmu nakon odlaska frontmena Davora Ebnera

N. O.
Predstavljanje nove pjesme "Opraštam ti" grupe Regina (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon šest godina muzičke pauze bh. rock bend Regina svoje obožavatelje obradovao je izdavanjem nove pjesme "Opraštam ti" koju su danas zvanično predstavili u hotelu Evropa u Sarajevu.

Grupa Regina je za Valentinovo odlučila svojim fanovima pokloniti novu pjesmu, prvu koja stiže nakon što ih je frontmen Davor Ebner napustio poslije 30 godine saradnje i postojanja benda.

Na samom predstavljanju Aleksandar Aco Čović govorio je o novom početku osvrnuvši se upravo na odlazak Ebnera.

"Došlo je do nekih personalnih promjena u bendu, ali mi smo ljudi koji žive za muziku i normalno je da nastavimo dalje. Izabrali smo naravno Sarajevo da bude grad iz kojeg će ova naša stara i nova priča da krene", kazao je.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Prije nekih 31 ili 32 godine smo krenuli iz Sarajeva s jednom pjesmom s kojom smo vrlo brzo postali prepoznatljivi u cijelom regionu i znam da smo i tada imali veliku tremu kad smo je svirali", kazao je Čović te naglasio da će upravo predstavljanje nove pjesme započeti izvođenjem numere "Spavaj" koja je obilježila početak grupe Regina.

Nakon izvođenja spomenute pjesme, članovi rock sastava okupljenima su konačno predstavili i dugoočekivanu pjesmu "Opraštam ti".

U isto vrijeme je objavljena i na YouTube platformi te je možete poslušati na linku iznad.

"Novi singl kao i svaka naša pjesma ima ljubavnu poruku jednostavno pjesme koje nekad nastanu iz stvarnih životnih događaja, a nekada nastanu u trenutku bez ikakve planirane poruke i dese se, budu napisane", kazao je Čović o pjesmi "Opraštam ti" za Klix.ba.

Grupa Regina oformljena je 1990. u Sarajevu, a iste godine je objavila i prvi album pod nazivom Regina. Ubrzo su postali poznati na teritoriji cijele Jugoslavije. Godine 1992., nakon početka rata u Bosni i Hercegovini grupa se raspada. Potom u periodu između 1992. i 1999. Aleksandar Čović nastavlja rad grupe u Beogradu, a 2006. obnavlja saradnju sa pjevačem Davorom Ebnerom i objavljuju album "Sve mogu ja".

Ebner je krajem prošle godine objavio da raskida saradnju s Reginom nakon 30 godina, a dok je pjevač nastavio svoju karijeru samostalno i sama grupa objavom nove pjesme najavljuje nove projekte.