Muzika
62

Futavci promovisali spot za pjesmu "Irska (Cugerska)"

Klix.ba
Članovi sarajevskog punk-rock benda Futavci vrijedno su svirali i radili cijelu godinu koju završavaju promocijom novog videospota za pjesmu "Irska (Cugerska)".

Riječ je o drugom spotu sa njihovog prvog albuma "Socijalni rock". Videospotom za "Irsku (Cugersku)" Futavci zaokružuju cjelokupnu priču kada je u pitanju prvi album. Međutim, za njih nema odmora. Kako su kazali, već vrijedno rade na pjesmama za novi album, jer im je cilj napraviti veliku karijeru i vratiti Sarajevo, kao i BiH, na rock 'n' roll mapu regije.

"Htjeli smo napraviti dobar dernek i to sve zabilježiti kamerama. Bez neke filozoifije i pretjerano dubokih umjetničkih izražaja. Pjesma 'Irska (cugerska)' govori o optimizmu i o momentu kada izranjamo iz svakodnevnih problema uz ugodno društvo i dobar dernek, inspirisan irskim motivima. Mislimo da smo to i uspjeli. Spot pršti energijom, a zato su zaslužni prije svega, svi naši fanovi koji su došli na snimanje i koji nas prate na svirkama, prijatelj bend i režiser spota Adnan Goro, direktori fotografije i snimatelji Admir Švrakić i Faris Dobrača, produkcijski tim Studio Scena, Celtic Pub i svakako naš prijatelj i partner irski viski Jameson. Nadamo se da će videospot, kao i pjesma, djelovati kao antidepresiv u ovom stresnom kapitalističkom režimu", izjavili su Futavci.