Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi smo nepovratno bolesno drustvo.. celije tumora..bez svijesti kamo li savjesti.. budite se ljudi,spavate u gorcini mrznji i cemeru.. budite i pustite druge da bivaju.. dajte prestanite da trujete ,okrenite plocu,njegujte.. nema suza koje ovo mogu preboliti.. iz te zemlje se mora bjezati? sve je nepravda ali u vama je pravda! u vama je odgovornost u svakom trenutku!
Pa ovo je najveci turbofolk koji postoji... pjevaju \"da sam tatin sin\" a svi su redom tatini sinovi i to bash... i ta pjesma je hit po sarajevskim turbo folk lokalima... mislim da nema sustinske razlike izmedju Semse Suljakovic i Dubioze Kolektiv...
skontali da ne mogu talit albume pa sad moze i dzaba!
jes jesm disciplina kitchme, jasta. ubise se od koncerata :))
ukratko, djeciji bend. jedini pravi alternativni bend u nasem regionu je disciplina kicme.
više mi je muka od takvih ko ti koji su alternativu otkrili tek kad se dubioza pojavila na televiziji nego li od narodnjaka. jesi li tek sa dubiozom formirao svoje mišljenje o svemu, o stanju u državi? kako to da bend dobija pare i opremu od općine/kantona/federacije a u svojim pjesmama fol ruši tu istu vlast!?
ma slazem se s tobom..nek svako slusa sta hoce, o ukusima se ne raspravlja! Hocu da kazem da sviraju isto od samog pocetka, ne valja ovo ne valja ono..pa imal ista da valja??? Inace sam odrastao uz strani hard rock i heavy metal koji i dan danas slusam i stvarno ne kontam te sta si htio reci za ovo \"talib\"..Smijesno!
pa viljame brate nemoj biti talib pa to sluša ko hoće ko neće sluša šta hoće ili šta mu hodža ili dodo kaže.
Opet socijala! Daj ba to vise ne pije vode, prosipaju istu pricu kako postoje, kriza,bezvlasce,lopuvluk,mito..itd...toga ima svugdje u svijetu,mozda kod nas vise ali, Boze moj..imaju li oni o cemu drugo pjevati,nekim vedrijim stvarima. Dosta je narodu svoje muke,a kamoli da slusaju i tudju..Zato Dubioza kolektiv izadjite iz dubioze!
dubioza, e pa sisaj ga ono po bosnjacki ako nije bosanski...
a mozda je vama retardiranim primitivcima bolji singlovi semse suljakovic i usputne zvijezde jelene, leptirica, bubamare i ostalih kojekavih insekata, kojima je sve tako bljestavo u njihovim pjesmama (napravi mi sina pod svjetlima kasina) ili josh bolje: \"Daj joj kes, ako smjes?\"... ... Znam ljudi da je naj bolje pobjeci od stvarnosti, i da se svima ne svidja ovaj \"žanr\", ali momci su tako realni da BOLI!!!
koliko god da volim prva 3 cd-a....firma ilegal i ovo...zalosno...ide nizbrdo
Eh vi pesimisti sto pisete kako dubioza svira u praznu slamu ste razlog zbog cega vlast je ista. Dubioza bar jasno i glasno ima jaja da kaze kako stvari stoje. Ovaj bend i njegov sastav je skontao neke stvari pa sire poruku ljudima ne samo u BiH, nego i u regiji. Ovo nije pokusaj prodati par cd-ova. Da je dubiozi stalo do love kao politicarima, nebi dzabe dali novi CD da se downlodira ne njihovoj internet stranici. Svaka im cast!!!! Moj omiljeni post-war bend!!!
A jel ovo ona grupa koja je prodala 7 nosača zvuka u karijeri i koju su u Banja Luci gađali g o v n i m a. P.S. pa su došli bošnjama(dobrim bošnjanima-a kome bi drugom srat\' o revoluciji),
Evo upalili se odmah retardirani pljuvaci svega i svacega. fujj Go Dubioza